Health tips

Gula melaka ganti gula putih

 

Wow! Terinspired sangat bila kak afzan bagitahu dia dah stop makan gula putih dah setahun masa sharing harituuu 😱

Contoh contoh gula yang kak afzan guna untuk ganti gula putih adalah cane sugar, molasses sugar, gula melaka. Dan gula gula ni semua boleh cari dekat stores biasaa. Oo ada alternatif lain selain stevia rupanya. Sebab tak cari, tak jumpalah πŸ˜…

Kak afzan dah stop gula putih bila anak dia kena ekzema dan dia start untuk set balik pemakanan untuk family dia.

Haritu mak sedara share pasal gula batu. Okaylaaaa, Nanti nak start replace dengan gula melaka duluuu. Tengok okay tak rasa dia masuk masakan, masuk minuman πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„

Tak sabar tak sabar❀️

Health tips · Home Spa | Mobile Spa | Spa Bergerak · Shaklee Journey · spalacebyainin

Analisis Kulit Percuma | Shaklee Free Skin Analysis

image

Semoga suatu hari di masa hadapan boleh join dan attend free skin analysis dan bone analysis ni! FREE je!

Kalau pergi klinik aestetik, kena bayar tau nak tau skin analisis, nak tahu bone analysis pun kena bayar juga.

Macam ainin, ingatkan kulit berminyak, rupanya kulit kering πŸ˜‚ Yang tak penah buat analisis ialah tulang.

Sebelum ada chance nak check, kita jaga yang mana perlu:)

Kalau nak stay updated dengan info program dorang buat, boleh tengok tengok dekat page. Macam minggu lepas, dah lepas dah dekat Penang, Kota Bharu and Sunwayy

Antioxidant · Health tips · Shaklee Journey

Jus timun madu

image

Assalamualaikum dan selamat pagi!

Pagini ainin mondayy greeen 😁
Sebab breakfast dengan cucumber honey juice.
Tahniah buat diri sendiri sebab dua benda. Sebab tak skip breakfast dan sebab tak tambah gula atau tak sediakan teh tarik atau teh atau sebagainya.πŸŽ‰

Tiny tiny achievement lead to big achievement kan kann
Kata Dr Rizal, sihat itu jihad πŸ’ͺ🏻

Personal Life

26th Birthday

image

This year, i request for a mini simple but a memorable celebration. Because we do remember moments, we dont remember how cheap or expensive they are. I want to embrace minimalism and wanna ditch consumerism as much that i could.
And of course thankyou for all the wishes deariee. thankyou husband for taking care on each everything about me 🌹Thankyou mother for giving birth to a Ainin Sofia❀️ Thankyou everyone for moulding me best life and best version of me. And ofcourse my beloved Allah, sending His cinta through each every person i met and every seconds i take my breath in.
Happy 26th of me. I do grateful for everything that i have in my life and achieve so far. Of course, not without each of you. Thanks everyone πŸ’‹

Bitcoin Malaysia · spalacebyainin · The Walking Beauty Project

Bayar Servis Spa dengan Bitcoin di Malaysia

 

Assalamualaikum.

Harini self pampering day: spa! πŸ˜†
Thank you the husbandd belanja spa dayy

Semalam excited beliau tanya,” nak pergi spa takk. Nak belanja dengan bitcoin”

Majuuu.
Spa dekat terengganu,menerima bayaran bitcoin!
bitcoin accepted whoa 😱
Ramai je lagi beli benda lain dengan bitcoin in Malaysia. Macam barang bayi dan sebagainya.

Tapi kena study study study. Jangan kena scam. Bitcoin ni boleh beli sendiri je sebenarnya.

Sape ada bitcoin boleh treat & pamper dekat D’Teratak Spa Dungun ni okeyy.

Sape yang belum ada, boleh treat & pamper dekat #spalacebyainin. Ehhh πŸ˜†

COD Shaklee Kerteh

Spesifik dalam Berimpian

Pagi pagi ni, teringat pulak mentor Ainin, master Ainul pesan.

Memang, dreams wont fail. Mimpi dan impian semua percuma, dan sebagainya quote lain. Tapi mesti ada tindakan.

In targetting goals, kena ada satu ukuran untuk nak achieve that target. Tak boleh main state dan dreams sajee.

Bukan dalam bisnes atau finance saja,
Contohnya lah impian nak jadi isteri solehah. Tapi whats the action to make you move from point A (now) to point B (dreams)

Kena specifik, contohnya nak jadi isteri solehah
– kena masak berapa kali. Nak masak apa.
– solat 5 waktu nak berimamkan suami. Okay, kalau dapat 3 kali solat dalam sehari tu dah improve.
– nak kemas rumah macammana.

Dalam ibadat pula, macammana? Contohnya.
– nak solat awal waktu, contohnya minggu ni kena achieve terus solat after azan.
– so bila kita dapat achieve macamtu minggu ni, maksudnya kita dah improve.

Dalam bisnes pula,
Harini, nak bantu berapa ramai orang?

Robin Sharma selalu kata, small wins everyday lead to BIG WIN in one year.

Okay ingat tu. State siap siap, bukan nak achieve apa je, determine kita nak achieve MACAMMANA. Be specifik orang kata 😊

Hai gais.
Assalamualaikum.
Selamat pagi 😊