Antioxidant · Health tips · Shaklee Journey

Jus timun madu

image

Assalamualaikum dan selamat pagi!

Pagini ainin mondayy greeen ๐Ÿ˜
Sebab breakfast dengan cucumber honey juice.
Tahniah buat diri sendiri sebab dua benda. Sebab tak skip breakfast dan sebab tak tambah gula atau tak sediakan teh tarik atau teh atau sebagainya.๐ŸŽ‰

Tiny tiny achievement lead to big achievement kan kann
Kata Dr Rizal, sihat itu jihad ๐Ÿ’ช๐Ÿป

Antioxidant · COD Shaklee Kerteh · Enfuselle

Enfuselle untuk kulit berminyak

image

Bangun pagi pagi
Cuci mukaa lagi ๐Ÿšฟ

Haa nilah dia pencuci muka #enfuselle shaklee yang orang tatau dia wujud tu ๐Ÿ˜‚. Sejak #nutriwhite dah habis, ainin nak try yang ni pulak! Yang paling penting, full of antioxidants and no dangerous chemicals to be worried about ๐Ÿ˜ bayangkan syarikat nutrisi keluarkan produk skincaree oso. Ainin bayangkan nutrisi yang best best dalam produk skincare diaaa boleh tak ? ๐Ÿ˜‹

This one is for oily skin. Kalau yang dry punya, texture dia macam putih putih gitu. Lebih kepada lotion. Yang ni gel ๐Ÿ˜Š #aininshaklee #aininsharing

 

Antioxidant · Carotomax · vitamin c shaklee · Vitamin E · Vivix

Soya mengaktifkan Kanser?

Soya shaklee ni ada isoflavon.ย Isoflavon ni fungsi dia untuk halang dari kanser.

Soya bukan bererti yang kita minum saja. Tempe pon soya. Kicap pon soya. So kalau yg gmo memang semua ni la. Ada dah kicap non gmo right now.

Gmo ni pulak bukan soya je. Beras pon ada, buah pon ada. Gmo ni kalau nak mudah faham ia bukan grow secara asli. Ia kena cucuk. Cucuk hormon. Sebab tu dia cepat grow. Sebab orang nak jual cepat. Mcm tembikai pon. Ada cucuk hormon. Buah buah kat pasaraya mostly gmo.

Actually kita takleh differentiate antara gmo dengan non gmo.

Sebab kita ada teknologi kan.ย Semua nak cepat sebab ramai request.

Ayam GMO ada.

So yang GMO ni semua lead to cancer. Bukan soya n gamat je.

Sad to say, we cannot control it sebab kita tak tau camne nak detect gmo ke non gmo tu.

So, untuk elak kanser berlaku kesan dari pengambilan harian yang kita tak tahu dia selamat ke tak (some sort of kita amik sebab kita kena ambik at least kan. Kalau tak camne nak hidup semua mau tanam n bela sendiri), kita makan lah vitamin high antioksida

Macam vivix, vitamin c cukup dos, carotomax, vitamin e.

Ia memusnahkan dan mengelakkan sel kanser dari wujud dalam badan kita

Antioxidant · Health tips

Vending Machine Buah!

Lepas seminggu stay rumah kakak untuk conference previous day, it’s time to return.

Sampai je kampus, nampak bende ney diam diam tepi dinding.

Waaaa! Impressed ngat ngat dengan vending machine neh!

Aaaaa ni baru betol!๐ŸŽ‰
Kena banyakkan vending machine macamni instead of air air tin tu.

Good job uitm sungai buloh ๐Ÿ˜Š

Let’s have our real food people ๐Ÿ’ช๐Ÿป
Kena makan buah banyak banyak sampai boleh ada alasan nak tolak supplement okeh ๐Ÿ˜œ

Yang tak makan buah sayur tu plus banyak makan processed food,
Lets muhasabah our body nutrients ๐Ÿ˜ค

Nak tanya apa apa pm je Ainin okeh 0145291689

Antioxidant · Chewable vitamin c shaklee · vitamin c shaklee · Why Shaklee

Kisah Tak Setia: Vitamin C

 

Kisah tak setia.
Alkisah suatu hari pergi ke satu farmasi, nak usha harga vitamin, saja nak compare jew ๐Ÿ˜œ tiba- tiba #thehusband murahhati nak belanja.

Dah kata tanak, tapi beliau berkeras hati nak belanja. Alhamdullilah rezeki dapat bitamin C brand dot dot free 90 tablets.
Lepas tu i dapat ilmu pasal vitamin sintetik ya Allah menangis ๐Ÿ˜ญ
Korang tau dak pasal vitamin sintetik? I tanak spoonfed, boleh gugel ๐Ÿ˜œ tapi kalau nak cam, yang ada kalsium klorida kontang tuh haah. Yang ada biji- biji jernih tuh! Kenapa?ย Kalsium klorida kontang basically sebab nak serap wap air dan halang daripada vitamin mudah rosak.ย Vitamin sintetik mudah rosak sebab vitamin sintetik dibuat daripada bahan tiruan.

Korang boleh cari apa side effect dia, apa pro cons dia.

Vitamin sintetik, adalah vitamin yang kita buat dalam lab dengan proses kimia. Dalam satu tablet, ada part yang elok & ada part yang tak elok. So bila makan, dia cancel out each other.Yelah, makan benda makan yg elok dengan yang tak elok dalam masa yg sama kan. So dia jadi tak worth it. Mcm sia sia jugaklah kita makan vitamin. Padahal kita makan vitamin nak sihat.
Try compare dalam gambar ni, satu ada satu takde. Obvious sangat ๐Ÿ˜ฑ (vitaminshaklee takde which is tak sintetik)

image.jpeg

Vitamin Natural vs Synthetic
Written by Dr Bruce Miller.

Synthetic (test tube Vitamin) lebih Murah, lebih untung (profit minded company akan pilih buat ini). Kadar penyerapan dalam tubuh kurang effektif.

Alang alang nak mulakan lifestyle hidup sihat, kita terus guna yang betul betul berkualiti, betul betul reliable, ye dak? ๐Ÿ’‹

I mudah selsema dan taksuka makan ubat so takboleh nak berlama-lama berpisah dengan vitamin c.
180 tablets dalam satu botol, organik dan murah.
Okay janji taknak berpaling tadah dah ๐Ÿ˜†โค๏ธ

Apa lagi istimewa vitamin c shaklee?vitamin c shaklee juga, dia ada 500mg, which is sustained released, dia released by hours. dan antara yang pekat jugak kuantiti vitamin c dia sebab mostly dekat farmasi ranges 100-200mg je.

Memanglah maybe vitamin c dekat farmasi, murah, tapi first thing first, tengok kepekatan n tengok brapa bijik tablet dalam sebotol.

Contoh vitamin c shaklee, tahan sampai 6 bulan. Berbaloi baloi. Ada 180 tablets dalam tu. Puas hati๐Ÿ˜๐ŸŽ‰.which cater, our body lacking kalau kita kurang makan sayur dan buah:) dan vitamin c sangat membantu immunity badan kita.

Ingat macam ni,sel dibina dengan protein, makanan sel pula adalah multivitamin manakala sel diprotect dan dilindungi oleh vitamin c ๐Ÿ™‚

nak dengar ainin bebel banyak lagi? Boleh contact Ainin dekatย http://www.wasap.my/60145291689

Al-quran · Antioxidant · SyemeAinin Travel · Vivix · Why Shaklee

Vivix dan Alquran

Tak bawak cinch/ ESP laa travel KL kali nii.
So pagi ni kita start the day with vivix!

Rasa dia macam blackcurrant.
Anggur muscadine kannn.
Makanan sunnah gitu. Anggur kan ๐Ÿ˜
Anggur disebut sebanyak 12 kali dalam alquran.

Tapi blackcurrant, banyak gulaaaa.
Gula affects your health.
This one reacts oppositelyโœจ
It improve your health ๐Ÿ˜Š

Tumpang peti hotel.

Nak tahu tak vivix ni pure ke tak?
Nanti experiment, simpan dekat tempat sejuk beku, tengok beku tak.

Kalau beku, takpure.
Kalau tak beku, pure ๐Ÿ˜

Got the international pengiktirafan, ofkoslah pure ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜˜
Patented siap.

Boleh jugak experimentkan dengan honeyy, untuk tahu pure ke takk.

Im here to serve you.
Ainin ๐Ÿ’š

Boleh terus whatsapp ainin okay kalau berminat

http://www.wasap.my/60145291689

Antioxidant · Health tips

Pantai mudakan diri anda๐Ÿ˜†

 

image

Dekat pantai, kita boleh refresh semula cas- cas positif dalam badan kita.
Ada reaksi kimia kenapa dan bagaimana radikal bebas dapat dibebaskan di pantai. Grounding orang panggil.
Alaaa, tak usah sampai ke pantai kalau nak grounding sebab solat kita pun sebenarnya grounding. Jalan through the woods dan pokok pokok pun grounding.

Semalam tengok dalam group whatsapp, Master Ainul tengah bersungguh coaching kenapa dan bagaimana pencemaran boleh buat nutrient dalam badan berkurang ditambah pula dengan gaya pemakanan orang sekarang. Nutrisi dalam badan harus sentiasa dipantau dan ditopup!

Kalau rasa tiap – tiap hari lalu traffic jam , asap kenderaan dan memang tak boleh miss processed food, bolehlah start ambil tahu apa khabar kesihatan kita.

Sayakan ex student fakulti sains kesihatan.
Sayakan orang shaklee

Sayakan geng spa organik!
Sayakan background biomedik/ makmal perubatan ๐Ÿ˜