Health tips

Gula melaka ganti gula putih

 

Wow! Terinspired sangat bila kak afzan bagitahu dia dah stop makan gula putih dah setahun masa sharing harituuu 😱

Contoh contoh gula yang kak afzan guna untuk ganti gula putih adalah cane sugar, molasses sugar, gula melaka. Dan gula gula ni semua boleh cari dekat stores biasaa. Oo ada alternatif lain selain stevia rupanya. Sebab tak cari, tak jumpalah πŸ˜…

Kak afzan dah stop gula putih bila anak dia kena ekzema dan dia start untuk set balik pemakanan untuk family dia.

Haritu mak sedara share pasal gula batu. Okaylaaaa, Nanti nak start replace dengan gula melaka duluuu. Tengok okay tak rasa dia masuk masakan, masuk minuman πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„

Tak sabar tak sabar❀️

Health tips · Home Spa | Mobile Spa | Spa Bergerak · Shaklee Journey · spalacebyainin

Analisis Kulit Percuma | Shaklee Free Skin Analysis

image

Semoga suatu hari di masa hadapan boleh join dan attend free skin analysis dan bone analysis ni! FREE je!

Kalau pergi klinik aestetik, kena bayar tau nak tau skin analisis, nak tahu bone analysis pun kena bayar juga.

Macam ainin, ingatkan kulit berminyak, rupanya kulit kering πŸ˜‚ Yang tak penah buat analisis ialah tulang.

Sebelum ada chance nak check, kita jaga yang mana perlu:)

Kalau nak stay updated dengan info program dorang buat, boleh tengok tengok dekat page. Macam minggu lepas, dah lepas dah dekat Penang, Kota Bharu and Sunwayy

Antioxidant · Health tips · Shaklee Journey

Jus timun madu

image

Assalamualaikum dan selamat pagi!

Pagini ainin mondayy greeen 😁
Sebab breakfast dengan cucumber honey juice.
Tahniah buat diri sendiri sebab dua benda. Sebab tak skip breakfast dan sebab tak tambah gula atau tak sediakan teh tarik atau teh atau sebagainya.πŸŽ‰

Tiny tiny achievement lead to big achievement kan kann
Kata Dr Rizal, sihat itu jihad πŸ’ͺ🏻

Antioxidant · COD Shaklee Kerteh · Enfuselle

Enfuselle untuk kulit berminyak

image

Bangun pagi pagi
Cuci mukaa lagi 🚿

Haa nilah dia pencuci muka #enfuselle shaklee yang orang tatau dia wujud tu πŸ˜‚. Sejak #nutriwhite dah habis, ainin nak try yang ni pulak! Yang paling penting, full of antioxidants and no dangerous chemicals to be worried about 😍 bayangkan syarikat nutrisi keluarkan produk skincaree oso. Ainin bayangkan nutrisi yang best best dalam produk skincare diaaa boleh tak ? πŸ˜‹

This one is for oily skin. Kalau yang dry punya, texture dia macam putih putih gitu. Lebih kepada lotion. Yang ni gel 😊 #aininshaklee #aininsharing

 

COD Shaklee Kerteh · Health tips

Buku nutrition. Immunity. Longevity

image

Buku niii

Memulaaa tengok kakak beli.
Lepastu abah pulak belii.
Katanya nutritionist sendiri yang suggest baca 😱

Nanti one day ainin belek belek 😊
Macam best kan tajuk dia.
Macam chronological order gitu.

Nutrition > immunity > longevity.

Pack our body with nutrition! Then, imunity badan otomatik kita jadi kuat, the inshaaAllah longevity will take care of itself 😊

Gitu formula dia. Bagi badan dia punya hak nutrisi then inshaaAllah semuanya get back to normal.

COD Shaklee Kerteh · Health tips · Ostematrix shaklee

Keputusan Ketumpatan Tulang Badan dan Ostematrix

Semalam mentor Ainin pergi ke Shaklee Free Health Community. Nak tengok keputusan ketumpatan tulang tak?

calcium

Kongsi beliau,

Alhamdulillah Ni result bone density semalam.

Tulang OK, Kalsium, Mineral cukup.
T-Score tu 96.2% compare dengan wanita berumur 20 tahun.
Sebab apa 20 tahun? Masa tu peak kalsium dalam badan.

Z-Score – compare dengan bone density umur sebenar. Alhamdulillah above average.

Kak El ingat lagi masa duk kerja dekat Petronas masa tu dah beranak anak kedua, bone density Tak ok, under average.
Eh bukan salah kerja di Petronas,
Salah Tak amek kalsium magnesium.

Lepas tu jumpa ramai tok tok yang Ada masalah jatuh sikit tulang retak.
Patah tulang.
Start dari situ konsisten amalkan Ostematrix.
Alhamdulillah
Alhamdulillah

Supplement usaha
Nak beri sihat tu Allah.

Akui sahabat Ainin yang merupakan seorang ahli fisioterapi di hospital kerajaan Kuantan,

oste

Jadi, jangan malΓ s usaha Tau!

Ostematrix adalah supplemen kalsium yang inshaaAllah membantu dalam isu ini.

Jika awak ingin mencuba mahupun bertanya mengenai ppilihan supplemen yang diperlukan dan mahu mendapatkan jadual makan, boleh hubungi Ainin di 0145291689.

InshaaAllah, ia mampu dimiliki oleh sesiapapun:)