Health tips · Home Spa | Mobile Spa | Spa Bergerak · Shaklee Journey · spalacebyainin

Analisis Kulit Percuma | Shaklee Free Skin Analysis

image

Semoga suatu hari di masa hadapan boleh join dan attend free skin analysis dan bone analysis ni! FREE je!

Kalau pergi klinik aestetik, kena bayar tau nak tau skin analisis, nak tahu bone analysis pun kena bayar juga.

Macam ainin, ingatkan kulit berminyak, rupanya kulit kering πŸ˜‚ Yang tak penah buat analisis ialah tulang.

Sebelum ada chance nak check, kita jaga yang mana perlu:)

Kalau nak stay updated dengan info program dorang buat, boleh tengok tengok dekat page. Macam minggu lepas, dah lepas dah dekat Penang, Kota Bharu and Sunwayy

Antioxidant · Health tips · Shaklee Journey

Jus timun madu

image

Assalamualaikum dan selamat pagi!

Pagini ainin mondayy greeen 😁
Sebab breakfast dengan cucumber honey juice.
Tahniah buat diri sendiri sebab dua benda. Sebab tak skip breakfast dan sebab tak tambah gula atau tak sediakan teh tarik atau teh atau sebagainya.πŸŽ‰

Tiny tiny achievement lead to big achievement kan kann
Kata Dr Rizal, sihat itu jihad πŸ’ͺ🏻

Antioxidant · COD Shaklee Kerteh · Enfuselle

Enfuselle untuk kulit berminyak

image

Bangun pagi pagi
Cuci mukaa lagi 🚿

Haa nilah dia pencuci muka #enfuselle shaklee yang orang tatau dia wujud tu πŸ˜‚. Sejak #nutriwhite dah habis, ainin nak try yang ni pulak! Yang paling penting, full of antioxidants and no dangerous chemicals to be worried about 😍 bayangkan syarikat nutrisi keluarkan produk skincaree oso. Ainin bayangkan nutrisi yang best best dalam produk skincare diaaa boleh tak ? πŸ˜‹

This one is for oily skin. Kalau yang dry punya, texture dia macam putih putih gitu. Lebih kepada lotion. Yang ni gel 😊 #aininshaklee #aininsharing

 

COD Shaklee Kerteh · Health tips

Buku nutrition. Immunity. Longevity

image

Buku niii

Memulaaa tengok kakak beli.
Lepastu abah pulak belii.
Katanya nutritionist sendiri yang suggest baca 😱

Nanti one day ainin belek belek 😊
Macam best kan tajuk dia.
Macam chronological order gitu.

Nutrition > immunity > longevity.

Pack our body with nutrition! Then, imunity badan otomatik kita jadi kuat, the inshaaAllah longevity will take care of itself 😊

Gitu formula dia. Bagi badan dia punya hak nutrisi then inshaaAllah semuanya get back to normal.

COD Shaklee Kerteh · Health tips · Ostematrix shaklee

Keputusan Ketumpatan Tulang Badan dan Ostematrix

Semalam mentor Ainin pergi ke Shaklee Free Health Community. Nak tengok keputusan ketumpatan tulang tak?

calcium

Kongsi beliau,

Alhamdulillah Ni result bone density semalam.

Tulang OK, Kalsium, Mineral cukup.
T-Score tu 96.2% compare dengan wanita berumur 20 tahun.
Sebab apa 20 tahun? Masa tu peak kalsium dalam badan.

Z-Score – compare dengan bone density umur sebenar. Alhamdulillah above average.

Kak El ingat lagi masa duk kerja dekat Petronas masa tu dah beranak anak kedua, bone density Tak ok, under average.
Eh bukan salah kerja di Petronas,
Salah Tak amek kalsium magnesium.

Lepas tu jumpa ramai tok tok yang Ada masalah jatuh sikit tulang retak.
Patah tulang.
Start dari situ konsisten amalkan Ostematrix.
Alhamdulillah
Alhamdulillah

Supplement usaha
Nak beri sihat tu Allah.

Akui sahabat Ainin yang merupakan seorang ahli fisioterapi di hospital kerajaan Kuantan,

oste

Jadi, jangan malΓ s usaha Tau!

Ostematrix adalah supplemen kalsium yang inshaaAllah membantu dalam isu ini.

Jika awak ingin mencuba mahupun bertanya mengenai ppilihan supplemen yang diperlukan dan mahu mendapatkan jadual makan, boleh hubungi Ainin di 0145291689.

InshaaAllah, ia mampu dimiliki oleh sesiapapun:)

Health tips · Set Hamil · Why Shaklee

Bagaimana Supplemen Membantu Proses Tubuh

image

Tahu x, saya tidak pernah sesekali educate customer saya, bila mereka ambil supplemen Shaklee sekian2, sakit mereka akan sembuh, kulit mereka akan cantik, susu mereka akan banyak, mereka akan mengandung dsb. NEVER!

– – – – – – – – – –

Supplemen ni sekadar MENAMPUNG NUTRISI GAP dalam badan.

Kalau badan kita cukup nutrisi, in shaa Allah, ia sendiri akan dapat berfungsi dgn baik.

– – – – – – – – – –

Manusia ni hidup sebenarnya disebabkan SISTEM tubuh yang beroperasi setiap hari.

Sistem Pernafasan
Sistem Peredaran Darah
Sistem Pencernaan
Sistem Perkumuhan
Sistem Peranakan
Sistem Otot
Sistem Tulang
Sistem Saraf dan lain2…

Dari mana datangnya SISTEM??

Sistem terbentuk dari Organ, Organ terbentuk dari Tisu, Tisu terbentuk dari Sel.

Sel > Tisu > Organ > Sistem

Sekumpulan sel akan membentuk Tisu, Tisu kemudian membentuk Organ, dan banyak2 organ akan membentuk Sistem.

– – – – – – – – – –

Seperti dalam gambar.

Bagaiman SISTEM PENCERNAAN wujud adalah disebabkan adanya Organ (perut) dan Organ ni datangnya dari sekumpulan TISU, dan Tisu ni datangnya dari sekumpulan sel.

– – – – – – – – – –

Saya bagi satu contoh yer: HAMIL

Sebenarnya semua wanita boleh mengandung secara semulajadi jika tidak mengalami masalah kesihatan. Cuma bagi sesetengah individu, terdapat β€˜nutrient gap’ disebabkan cara hidup dan cara makan yang tidak dapat menampung keperluan tubuh atau menyebabkan nutrien tidak sampai ke dalam sistem tubuh.

Bila masalah kekurangan nutrien ini berlaku, proses normal badan tidak dapat berjalan dengan sempurna termasuk mengganggu kesuburan/ proses kehamilan

– – – – – – – – – –

Jadi di mana kegunaan supplemen Shaklee??

Vitamin Shaklee BUKAN untuk membuatkan kita mengandung yer.

Vitamin Shaklee lebih kpd nk bantu sel tubuh badan utk lebih sihat, tampung mana2 nutrisi yang kurang.

Bila sel cukup nutrisi, proses normal manusia akan berjalan dgn lancar dan badan akan lebih bersedia untuk mengandung..

Sebab tu, lepas saya educate customer, saya akan TEKANKAN semuanya dgn izin Allah.

Kalau Allah izinkan asbab makan Shaklee, boleh hamil, Alhamdulillah.

Kalau belum, teruskan berusaha + berdoa.

– – – – – – – – – –

Cuma saya percaya pada HUKUM ALAM (sunnatullah):

EAT RIGHT & HEALTHY FOOD, get THE HEALTHIER BODY

Bila kita tidak mampu mencukupkan nutrisi harian kita dgn raw food semata2, maka nak atau tidak, kita perlu mengambil supplemen.

Saya percaya pada Shaklee sebab ianya SEMULAJADI dan setiap satu produk Shaklee, ada proven Clinical Studies! Tiada bahan kimia berbahaya, in fact Landmark Study menunjukkan, orang yang makan Shaklee lebih 15 tahun mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik berbanding yang tidak!

Jadi mengapa saya perlu takut untuk berkongsi kebaikan Shaklee dgn semua orang??

Sedangkan saya juga adalah salah seorang yang telah merasai #ShakleeEffects

– – – – – – – – – –

Ok, I’m happy to help mana2 orang yang mempunyai masalah “nutrisi” ni. Bagaimana untuk jalani hidup yang lebih sihat dgn menjaga NUTRITION INTAKE.

Kalau ada sebarang masalah, jgn segan2 k utk chit chat dgn saya.

I’m happy to give d best consultation for u πŸ™‚

Ainin 0145291688