COD Shaklee Kerteh · Gleam769 · sembang business · Why Shaklee

CAMNE BISNES SHAKLEE TOLONG ORANG?

 

Baca dulu. Baru tahu. Kerana ia satu penjelasan yang korang perlukan.

Shaklee ni ada 2 bahagian tau.

• Produk
• Bisnes planning to earn income

 

Siapa yang tak mau buat bisnes samada dia tak minat. Atau rasa dia tak perlu buat bisnes lagi buat masa ni sebab sibuk.

 

Boleh ambil pilihan pertama saja. Iaitu mencuba produk Shaklee.

Sebab apa perlu cuba produk Shaklee? Bukan produk lain.

Shaklee merupakan leader nombor 1 kepada suplimen semulajadi di Amerika Syarikat.

Bila ia leader, kiranya semua teknologi yang hebat ada pada Shaklee products.

Dah ada kajian saintifik mengenainya. Beribu ribu jurnals dari saintis dikeluarkan.

Suplimen ni adalah apa yang kita makan untuk tujuan sihatkan badan kita. Takde guna kalau kita ambik namun makin mudarat kan?

Sebab tu kita kena pilih suplimen yang tepat terbukti selamat, berkesan dan efektif.

Sebabnya kalau kita pilih yang bahaya, kita yang akan merana.

Kalau kita pilih yang tak berkesan, kita yang rugi.

Kalau kita tak pilih yang efektif, kita yang buang masa kan.

Jadi Shaklee adalah the best supliment untuk bantu kita baik pulih kesihatan kita serta hindari kita dari terkena sebarang penyakit.

Ok dah clear kan part 1 mengenai produk Shaklee.

 

Part 2 pula mengenai bisnes.

Biasanya, orang yang bina bisnes melalui Shaklee ni disebabkan dia dah dapat #ShakleeEffect yang terrrsangat hebat! Sebab tu dia decide untuk berkongsi kisah dia tu kepada semua orang di dunia ni.

 

Sebab tu lah ia berkongsi di blog, facebook, instagram dan mulut ke mulut.

Ingin berkongsi kisah dari sad stories to happy stories.

Boleh bayangkan orang yang mukanya penuh dengan jerawat? Kan sad story bagi dia kan.

Namun bila dia cuba Shaklee, wow! So amazing! Kulitnya berubah.

 

Kerana produk Shaklee macam di atas saya kongsikan. Kesannya sangat hebat bagi mereka yang sabar dan konsisten dalam menggunakannya.

 

Jadi bermulalah dia berkongsi cerita dengan tujuan membantu mereka yang alami masalah sepertinya dulu untuk kembali miliki happy stories in life.

 

Murni kan usaha ini?

Disebabkan dia recommend produk Shaklee kepada orang lain, ofkos Shaklee bagi sesuatu untuknya.

Iaitu DUIT sebagai hadiah atas usaha gigihnya. Sebab tu makin banyak usaha, makin besar hadiahnya.

Yang ia jadikan sebagai pendapatan tambahan untuk keluarganya.

Kalau orang yang tak biasa dapat RM200 dengan percuma. Last last boleh dapatkannya dalam masa tak sampai sebulan. Ofkos suka gilerr kan.

Macam tulah dalam Shaklee cara bina bisnes. Hasilnya akan diperolehi apabila usaha makin kuat.

Bila kita berjaya ajak orang lain juga untuk sama sama berkongsi happy stories diorang, ofkos Shaklee akan bagi award lagi dalam bentuk duit juga. Itulah leadership bonus.

 

Kerana ajak dan ajar orang lain untuk turut sama berkongsi demi membantu orang lain juga untuk dapatkan happy stories mereka.

 

Mudah je kan buat bisnes Shaklee ni?

Yes. Sangat mudah!

Kita berkongsi dengan gembira. Supaya orang lain pon turut gembira.

 

Nak join Shaklee sebab nak dapat harga produk lebih murah?

Atau nak join Shaklee sebab nak buat bisnes?

Boleh klik link ni sekarang jugak.

Www.wasap.my/60145291689

COD Shaklee Kerteh · Gleam769 · sembang business

Kelas Sofselling | Bisnes Shaklee

image

 

Yeayy alhamdullilah settled kelas for todayyy
First kelas untuk june 😍 kata master hafsah, beliau habiskan RM 30K untuk semua outside kelas, but alhamdullilah share dekat kami freee jee

To be heard, listen first.
To be a great mentor, be a great follower first!

Looking forward untuk next class hari ahad ni pulak 💪🏻

exclusive for LATfamily & GleamEmpire ✨

COD Shaklee Kerteh · Gleam769 · sembang business

Shaklee: Menjual Dengan Teknik Storytelling

Semalam dapat free free je ilmu mahal dalam kelas storytelling, malam ni ada kelas lagik!

image

image

Okay takpee. Kelas senang je kan.
Online dan free-kan masa, then siap untuk tadah ilmu dan buat! 😁

Untuk konsisten dalam menggunakan satu satu produk, sudah tentu kita kena tahu apa benda lah yang kita duk makan ni kan.

Kita nak kena tahu apa bezanya vitamin yang sama dengan vitamin kita ambil ni.

Sebagai contoh, apa bezanya minyak ikan di luar dengan minyak ikan jenama Shaklee ni (omegaguard).

Bila kita tahu, kita lebih menghargai. Akan rasa rugi giler lah hai kalau tak makan omegaguard ni kan.

Hanya bila kita tahu kenapa ia sangat bagus.

Tak cukup sekadar tahu ia bagus. Kita kena tahu kenapa ia bagus. Sape yang kata ia bagus haaa.

Bercakap biar ada proven. Jangan omong kosong saja kan😀

Kita akan bedah pasal omegaguard ni malam ni!

Hanya ada di LAT Family.

Gituwwwww😀

Nak tak jadi part of the team?

Pm Ainin 😊 0145291689

Gleam769 · sembang business

Topup Ilmu Business

Assalamualaikum lovelies,

photo_2016-10-13_20-27-23
live with Cikgu June

Semalam Ainin watched FB live daripada Cikgu June Mohd Som mengenai Online Positioning dan cikgu ada sentuh mengenai buku Platform: Get Noticed in A Noisy World which is Cikgu June kata beliau ambil 60% content buku ini untuk sesi pengajaran beliau tapi banyak juga dia adapt untuk situasi dekat Malaysia.

So, harini Ainin study pasal buku ni lepas dah spend masa untuk thesis writing. Ainin buat notes dekat sini, ya?

  1. make marketing people love
  2.  create content people want
  3. always stay current
  • Core brand proposition = eMarketing Mix:
  • Who you are?
  • What you do?
  • Where you do it?
  • What makes you different?
  • OVP – Online Value Proposition
  •  Reinforces core brand proposition and credibility, but messaging shows
  • Value that a site visitor get from your online brand or campaign that…
  • They can’t get from you offline?
  • They can’t get from competitors?
  • Communicate message forcefully: online and offline

so, lesson learnt:

  • kena positionkan diri kita as apa.
  • know your visitor
  • know your niche
  • what makes you different from others

Your Shaklee Independent Distributor
AININ SOFIA | aiiniiin91@gmail.com
Instagram: a1n1nsof1a
Facebook: Ainin Sofia Mohamad Napi
Leader: Gleam769
Founder: spalacebyainin

Gleam769

Kelas Sparkle

 

image

Tiap- tiap bulan mesti kak Tieramissyou akan adakan kelas. Tapi sedihnya tak dapat nak view full kelas ni😭

ya, kalau awak join, awak tak akan buat kerja sorang-sorang. You wont be alone 🙂 Kita akan team up dan buat sama-sama:)

Your Shaklee Independent Distributor
AININ SOFIA | aiiniiin91@gmail.com
Instagram: a1n1nsof1a| spalacebyainin
Facebook: Ainin Sofia Mohamad Napi
Leader: Gleam769
Founder: spalacebyainin