COD Shaklee Kerteh · Gleam769 · sembang business · Why Shaklee

CAMNE BISNES SHAKLEE TOLONG ORANG?

 

Baca dulu. Baru tahu. Kerana ia satu penjelasan yang korang perlukan.

Shaklee ni ada 2 bahagian tau.

β€’ Produk
β€’ Bisnes planning to earn income

 

Siapa yang tak mau buat bisnes samada dia tak minat. Atau rasa dia tak perlu buat bisnes lagi buat masa ni sebab sibuk.

 

Boleh ambil pilihan pertama saja. Iaitu mencuba produk Shaklee.

Sebab apa perlu cuba produk Shaklee? Bukan produk lain.

Shaklee merupakan leader nombor 1 kepada suplimen semulajadi di Amerika Syarikat.

Bila ia leader, kiranya semua teknologi yang hebat ada pada Shaklee products.

Dah ada kajian saintifik mengenainya. Beribu ribu jurnals dari saintis dikeluarkan.

Suplimen ni adalah apa yang kita makan untuk tujuan sihatkan badan kita. Takde guna kalau kita ambik namun makin mudarat kan?

Sebab tu kita kena pilih suplimen yang tepat terbukti selamat, berkesan dan efektif.

Sebabnya kalau kita pilih yang bahaya, kita yang akan merana.

Kalau kita pilih yang tak berkesan, kita yang rugi.

Kalau kita tak pilih yang efektif, kita yang buang masa kan.

Jadi Shaklee adalah the best supliment untuk bantu kita baik pulih kesihatan kita serta hindari kita dari terkena sebarang penyakit.

Ok dah clear kan part 1 mengenai produk Shaklee.

 

Part 2 pula mengenai bisnes.

Biasanya, orang yang bina bisnes melalui Shaklee ni disebabkan dia dah dapat #ShakleeEffect yang terrrsangat hebat! Sebab tu dia decide untuk berkongsi kisah dia tu kepada semua orang di dunia ni.

 

Sebab tu lah ia berkongsi di blog, facebook, instagram dan mulut ke mulut.

Ingin berkongsi kisah dari sad stories to happy stories.

Boleh bayangkan orang yang mukanya penuh dengan jerawat? Kan sad story bagi dia kan.

Namun bila dia cuba Shaklee, wow! So amazing! Kulitnya berubah.

 

Kerana produk Shaklee macam di atas saya kongsikan. Kesannya sangat hebat bagi mereka yang sabar dan konsisten dalam menggunakannya.

 

Jadi bermulalah dia berkongsi cerita dengan tujuan membantu mereka yang alami masalah sepertinya dulu untuk kembali miliki happy stories in life.

 

Murni kan usaha ini?

Disebabkan dia recommend produk Shaklee kepada orang lain, ofkos Shaklee bagi sesuatu untuknya.

Iaitu DUIT sebagai hadiah atas usaha gigihnya. Sebab tu makin banyak usaha, makin besar hadiahnya.

Yang ia jadikan sebagai pendapatan tambahan untuk keluarganya.

Kalau orang yang tak biasa dapat RM200 dengan percuma. Last last boleh dapatkannya dalam masa tak sampai sebulan. Ofkos suka gilerr kan.

Macam tulah dalam Shaklee cara bina bisnes. Hasilnya akan diperolehi apabila usaha makin kuat.

Bila kita berjaya ajak orang lain juga untuk sama sama berkongsi happy stories diorang, ofkos Shaklee akan bagi award lagi dalam bentuk duit juga. Itulah leadership bonus.

 

Kerana ajak dan ajar orang lain untuk turut sama berkongsi demi membantu orang lain juga untuk dapatkan happy stories mereka.

 

Mudah je kan buat bisnes Shaklee ni?

Yes. Sangat mudah!

Kita berkongsi dengan gembira. Supaya orang lain pon turut gembira.

 

Nak join Shaklee sebab nak dapat harga produk lebih murah?

Atau nak join Shaklee sebab nak buat bisnes?

Boleh klik link ni sekarang jugak.

Www.wasap.my/60145291689

COD Shaklee Kerteh

Spesifik dalam Berimpian

Pagi pagi ni, teringat pulak mentor Ainin, master Ainul pesan.

Memang, dreams wont fail. Mimpi dan impian semua percuma, dan sebagainya quote lain. Tapi mesti ada tindakan.

In targetting goals, kena ada satu ukuran untuk nak achieve that target. Tak boleh main state dan dreams sajee.

Bukan dalam bisnes atau finance saja,
Contohnya lah impian nak jadi isteri solehah. Tapi whats the action to make you move from point A (now) to point B (dreams)

Kena specifik, contohnya nak jadi isteri solehah
– kena masak berapa kali. Nak masak apa.
– solat 5 waktu nak berimamkan suami. Okay, kalau dapat 3 kali solat dalam sehari tu dah improve.
– nak kemas rumah macammana.

Dalam ibadat pula, macammana? Contohnya.
– nak solat awal waktu, contohnya minggu ni kena achieve terus solat after azan.
– so bila kita dapat achieve macamtu minggu ni, maksudnya kita dah improve.

Dalam bisnes pula,
Harini, nak bantu berapa ramai orang?

Robin Sharma selalu kata, small wins everyday lead to BIG WIN in one year.

Okay ingat tu. State siap siap, bukan nak achieve apa je, determine kita nak achieve MACAMMANA. Be specifik orang kata 😊

Hai gais.
Assalamualaikum.
Selamat pagi 😊

COD Shaklee Kerteh · Energizing Soy Protein (ESP)

Kenapa ESP sesuai untuk sahur?

Sooo proud of my menteee
Orang kedua yang ainin jumpa sesharing bahagi bahagi ESP dengan ummii 😊

Risau diaa ESP diaa tak sampai lagi sebab current stok dah nak habisss

Haaa ramai kan yang #shakleesahur dengan ESP dan cinch yeayyy im happy

Tau tak apa beza dia dengan nasik?

Perasan tak kalau kita makan nasik, kita cepat kenyang tapi cepat pulak lapar?

Sebab nasi putih punyai indeks glisemik tinggi.

Semakin tinggi indeks glisemik menyebabkan gula dalamnya dilepaskan dengan mendadak. Pada satu tahap tenaga pun menurun.

Tapi berbeza dengan esp yang mempunyai indeks glisekik cuma 39. Pelepasan tenaga secara perlahan lahan dan lebih lama.

Ala macam kita lari marathon laa. Lain dengan lari 100meter. Marathon kita cool and steadyy. Tapi kena keep the energy 😁

Jadi kita kenyang lebih lama, tak rasa lapar berkeroncong bagai. Lagipun ia beri tenaga tak letih dan boleh fokus kerja sampai berbuka.

Esp sangat terbaik diamalkan masa puasa sekarang ini tauu dannn ESP baru je restokk semalam yeayyy alhamdullilahh πŸŽ‰

Okaylaah semuaa
Selamat bersiap untuk berbuka nanti! Nanti berminat untuk order ESP, just telegram ainin or whatsapp at 0145291689 🌹

Salam bulan Alquran osooo

#embracingRamadhan

 

COD Shaklee Kerteh · Gleam769 · sembang business

Kelas Sofselling | Bisnes Shaklee

image

 

Yeayy alhamdullilah settled kelas for todayyy
First kelas untuk june 😍 kata master hafsah, beliau habiskan RM 30K untuk semua outside kelas, but alhamdullilah share dekat kami freee jee

To be heard, listen first.
To be a great mentor, be a great follower first!

Looking forward untuk next class hari ahad ni pulak πŸ’ͺ🏻

exclusive for LATfamily & GleamEmpire ✨

Antioxidant · COD Shaklee Kerteh · Enfuselle

Enfuselle untuk kulit berminyak

image

Bangun pagi pagi
Cuci mukaa lagi 🚿

Haa nilah dia pencuci muka #enfuselle shaklee yang orang tatau dia wujud tu πŸ˜‚. Sejak #nutriwhite dah habis, ainin nak try yang ni pulak! Yang paling penting, full of antioxidants and no dangerous chemicals to be worried about 😍 bayangkan syarikat nutrisi keluarkan produk skincaree oso. Ainin bayangkan nutrisi yang best best dalam produk skincare diaaa boleh tak ? πŸ˜‹

This one is for oily skin. Kalau yang dry punya, texture dia macam putih putih gitu. Lebih kepada lotion. Yang ni gel 😊 #aininshaklee #aininsharing

 

COD Shaklee Kerteh

Kencing yang tidak dapat dikawal | urinary Incontinence

 

image

Okeh, nak tunaikan janji:) Boleh tonton video ainin dekat FB Ainin Sofia Mohamad Napi

Mingu lepas, ainin dapatlaa hadir talk pasal urinary incontinence. Apa tuuu? Basically urinary incontinence ni adalah cabang kepada overactive bladder, yang menyebabkan kencing tidak terkawal dan tidak dapat dikawal.

Selalunya, benda ni terjadi kepada golongan emas dalam kalangan ladies, masa bersin, batuk, ketawa, angkat barang berat dan sebagainya, kesian tauu, sebab bila perkara ni terjadi, ini sangat menganggu kehidupan sosial dan peribadi seseorang wanita tu.

Sebenarnya, orang-orang muda pun ada possibility untuk kena. Kenapa sebenarnya benda ni terjadi? Sebaabb otot pelvic mereka atau otot yang menyokong pundi kencing dan salur kencing dah jadi lemah.

Otot-otot tu ni jadi lemah, biasanya kerana kehamilan, normal birth giving, obesiti, batuk kronik, banyak buat kerja-kerja berat dan keturunan pun adalah salah satu punca dia jugaklaa.

Dan jangan risau, inshaaAllah isu ni boleh dirawat dan possibility untuk kembali normal tu ada:)

First option yang duketor akan suggest ialah bladder training dengan catatan bladder diary. Dr Bahiyah pesan, kalau kita tengah rasa-rasa untuk membuang air kecil, seboleh-bolehnya, jangan terlalu melayan, sehingga SANGAT kerap pergi ke toilet. Nanti otot yang mengawal pundi kencing menjadi lemah dan pundi kencing juga akan otomatik jadi mengecut.

Jadi, latihan ini sangat penting dalan bladder training.

Siapa pernah dengar pasal Kegel exercise? Haa exercises ini pun penting untuk melatih kembali otot pelvic, tak limited hanya pada orang yang menghadapi isu urinary incontinence, tapi juga ibu-ibu yang sudah bersalin mahupun yang sudah berkahwin.

Selalunya doktor akan pilih option ni dulu, dengan bantuan physiotherapist. Then, patients kena konsisen dengan exercises ni dulu for a few months.

Approach yang lain adalah pharmaceutical, botox dan surgeryy. Haa botox pun boleh merawat. Tapi tulah, approach ini ada jangka masa yang limited dan surgery pun orang tak prefer sangat kerana bersifat ‘invasive’.

Dan nak tahu takk, Kegel exercise ataupun bladder training tuh sangat membantu kita ladies, walaupun kita kena urinary incontinence ataupun tidak. Rajin-rajinlah exercises!

Nak tahu exercises tu macammanaaa?
Boleh google kegel exercises atau seek info from the physiotheraphyst:)

Persoalan fiqh dan ibadat pulak, ofkoslaa sangat stress kann dengan isu nak jaga wudhu. Kadang kadang kita dah berwudhu, tetiba, terkencing pulee. Macammana pulak bila benda ni terjadi masa tengah solat?

Apabila perkara ini berlaku, kita treat dia macam isu istihadah. Means, cuci sehingga yakin, ambil wudhu selepas masuk waktu dan pakai pantiliner atau pampers supaya kita dalam keadaan suci untuk beribadah. Jika terbatuk ketika solat dan jadi tak suci balik, perkara ini dimaafkan dan kita boleh meneruskan solat seperti biasa ❀️

Semoga membantu!

COD Shaklee Kerteh · Why Shaklee

Trip Shaklee ke Jepun 2017

Wall ainin harini penoh dengan gambar jeponnπŸ˜‚
Tahniah geng shaklee yang tengah 5 star trip ke japangg

Do enjoy korang punya trip yang worth it with korang punya hard efforts πŸ’ͺ🏻

Trademark trip shaklee, dia akan sambut people with suprise gift dekat atas katil dan semua orang akan excited nak masuk bilik nak bukak hadiahπŸ˜‚

Tengok tu! ESP 6 flavors special edition!
Mana adaaa dekat memanaaa πŸ˜‚

One of the keistimewaan of being a shaklee’s member. Sesambil jaga kesihatan, dapat pegi trip free pulak dahh

Ada banyak lagi tau keistimewaan jadi member shaklee.