COD Shaklee Kerteh

Spesifik dalam Berimpian

Pagi pagi ni, teringat pulak mentor Ainin, master Ainul pesan.

Memang, dreams wont fail. Mimpi dan impian semua percuma, dan sebagainya quote lain. Tapi mesti ada tindakan.

In targetting goals, kena ada satu ukuran untuk nak achieve that target. Tak boleh main state dan dreams sajee.

Bukan dalam bisnes atau finance saja,
Contohnya lah impian nak jadi isteri solehah. Tapi whats the action to make you move from point A (now) to point B (dreams)

Kena specifik, contohnya nak jadi isteri solehah
– kena masak berapa kali. Nak masak apa.
– solat 5 waktu nak berimamkan suami. Okay, kalau dapat 3 kali solat dalam sehari tu dah improve.
– nak kemas rumah macammana.

Dalam ibadat pula, macammana? Contohnya.
– nak solat awal waktu, contohnya minggu ni kena achieve terus solat after azan.
– so bila kita dapat achieve macamtu minggu ni, maksudnya kita dah improve.

Dalam bisnes pula,
Harini, nak bantu berapa ramai orang?

Robin Sharma selalu kata, small wins everyday lead to BIG WIN in one year.

Okay ingat tu. State siap siap, bukan nak achieve apa je, determine kita nak achieve MACAMMANA. Be specifik orang kata 😊

Hai gais.
Assalamualaikum.
Selamat pagi 😊

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s