Doodle Journal · Movie lesson learnt

Dangal dan abah

image

Ainin tak sempat tengok dekat cinema pun movie ni. Tahupun sebab kawan sebut, dan bila nak tengok, tengok cinema dah tak tayang sebab dah habis tempoh dahπŸ˜‚

Akhirnya dapat tengok jugak dekat laptop.

Suka sangat dengan quote lagu dalam cerita ni, “fortune bows before your intense efforts”

Sepanjang tengok cerita ni, terfikir dekat disipin diri. Teringat dekat abah, apa yang dia tanam dalam diri sejak kecik. Abah memang wake up me pagi pagi since sekolah rendah. Gigih kan, budak sekolah rendah bangun pagi semata mata nak study buku ensiklopedia? Itulah abah. Sangat strict. Tapi sebab dialah, i am who am i today.

Dan kita, nak dapat sesuatu benda, betullah. Memang kita kena bagi part of ourself first. Or wholly of ourself. Gitulah, berfikir dengan otak kanan.

Semua needs labour. Tiada yang bergolek dengan senang. Ya, ainin pernah silap dengan anggapan ni. Mesti kena ada part kita yang memberi dulu, baru expect untuk menerima.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s