Gla complex · Omega guard Shaklee

Omega Guard dan GLA Shaklee, bunuh jerawat?

Nak tengok tak bukti pejuang pejuang omega 3 fatty acid ( omega guard) dengan gamma linolenic acid (GLA) membunuh bunuh sang jerawat?

image

Haa siap masuk jurnal ๐Ÿ˜

Dalam kajian ni, dibuktikan bahawa, selepas 10 minggu peserta diberi supplemen omega 3 fatty acid dengan GLA, jerawat berkurang secara MENDADAK!

Dan inflammation pun dah tiada apabila mereka lihat dari bawah mikroskop. Wow hebat!

Haaa bukan baik untuk kuruskan badan jee omega guard ni, bukan baik untuk betulkan hormon dan period jeee GLA ni ๐Ÿ˜Š

Maksudnya boleh makan untuk kurangkan jerawat juga!

Take home message:
Seimbangkan omega 3 dengan omega 6 ๐Ÿ˜Š
Sebab tu kena amek omega guard (omega 3) dengan GLA (omega 6) dedua sebenarnya for better option.

apabila kita ambil omega guard dengan GLA, mereka dedua ni tolong seimbangkan hormon kita ๐Ÿ˜Š

eh tahu ke omega 3 fatty acid dalam shaklee yang mana? GLA pula?

boleh contact Ainin 0145291689 untuk tanya okeh โค๏ธ

COD Shaklee Kerteh / Sg Buloh available

Antioxidant · Carotomax · vitamin c shaklee · Vitamin E · Vivix

Soya mengaktifkan Kanser?

Soya shaklee ni ada isoflavon.ย Isoflavon ni fungsi dia untuk halang dari kanser.

Soya bukan bererti yang kita minum saja. Tempe pon soya. Kicap pon soya. So kalau yg gmo memang semua ni la. Ada dah kicap non gmo right now.

Gmo ni pulak bukan soya je. Beras pon ada, buah pon ada. Gmo ni kalau nak mudah faham ia bukan grow secara asli. Ia kena cucuk. Cucuk hormon. Sebab tu dia cepat grow. Sebab orang nak jual cepat. Mcm tembikai pon. Ada cucuk hormon. Buah buah kat pasaraya mostly gmo.

Actually kita takleh differentiate antara gmo dengan non gmo.

Sebab kita ada teknologi kan.ย Semua nak cepat sebab ramai request.

Ayam GMO ada.

So yang GMO ni semua lead to cancer. Bukan soya n gamat je.

Sad to say, we cannot control it sebab kita tak tau camne nak detect gmo ke non gmo tu.

So, untuk elak kanser berlaku kesan dari pengambilan harian yang kita tak tahu dia selamat ke tak (some sort of kita amik sebab kita kena ambik at least kan. Kalau tak camne nak hidup semua mau tanam n bela sendiri), kita makan lah vitamin high antioksida

Macam vivix, vitamin c cukup dos, carotomax, vitamin e.

Ia memusnahkan dan mengelakkan sel kanser dari wujud dalam badan kita

Cinch Shaklee · Set Kurus

Cinch untuk cantik

Tau tak otot lembik sebab apa? Sebab tak cukup protin

Otot kalau tak cukup protin, ia akan menggelebeh.

Cinch ni dia tinggi protin. Dan buat badan fit. Yang gelebeh makin shape.

Bukan bermaksud bila tak makan cinch yang tegang tu gelebeh balik.

Statement tu macam cinch ni ubat kurus pulak dah.

Cinch bukan ubat kurus. Ia protin.

Kalau seharian protin cukup dos yang betol, tak amik cinch takpe.

Ambillah dari pemakanan harian.

Masalah yang ada adalah, dahla makan harian tak cukup protin, pastu tak makan pulak cinch.

Jadi gelebehla kuasa 5.

Cinch Shaklee · Set Kurus · Set Tambah Berat

Sarapan dengan Cinch Latte

image

Haha happy sangat sampai ainin doodlekan diaaa ๐Ÿ˜†

Kami memang konsisten sangat minum cinch chocolate previous previous months. Ainin beli Disember ke Januari entah cinch tuh, lepas ESP habis, terus beli cinch sebab sama je sebenarnya. Dedua pun cover badan punya protein keperluan. Cecuma ESP lagi murah tapiii cinch lagi sedap
๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ dan esp tak disarankan untuk jadi meal replacement tapi cinch boleh!

Kami suka sangat!

Tak sempat prepare breakfast ke apa, memang kacau cinch dengan chilled drinks, Ya Allah memang marveles! Fefeeling bawak gerai cool blog masuk rumah gitu ๐Ÿ˜‹

Plus plus lagi,minuman healthy kannn.

Jimat yang amat sebab after few months baru habis. So dulu minum yang chocolate punya. Kalau ESP ada perisa vanilla jeee, CINCH ada chocolate, vanilla and latte. Yang bestnya latte cinch tade caffeine!

Memang tak bole pisah lama lama dengan cinch! Bila yang chocolate dah habis, kami nak try yang latte pulak yeayyy ๐ŸŽ‰ bila Mr Half dah menyangkut sama, maksudnya bukan ainin jelaa yang perasan dorang ni best ๐Ÿ˜†

Ada yang nak try sekali boleh pm ainin okeh?

Side efek dia kulit jadi tergebus, puasa pun tak perasan sebab dia bantu fill kan perut ๐Ÿ˜

Tak sabar nak repeat peat peat ๐Ÿ’š

Salam isra’ mikraj everybodyyyy

Xoxo
Ainin | 0145291689

Shaklee Journey

Shaklee HQ berpindah ke Sunway Geo

imageimageimage

Selesai memborong dekat Shaklee Hq!
Cantiknyaaaa HQ baruuuu ๐Ÿ˜

Design pick and pay gituuu.

senang nak pilih dan fefeeling dan pegang pegang ย produk produk shaklee yang lain.

tapi kedai shaklee bukan kedai macam biasa. Kena ada member ID baru boleh shopping. Kalau nak ada awak punya member ID sendiri, Ainin boleh tolong. Tanya saja Ainin ย nak buat macammana dekat 0145291689

 

 

Antioxidant · Health tips

Vending Machine Buah!

Lepas seminggu stay rumah kakak untuk conference previous day, it’s time to return.

Sampai je kampus, nampak bende ney diam diam tepi dinding.

Waaaa! Impressed ngat ngat dengan vending machine neh!

Aaaaa ni baru betol!๐ŸŽ‰
Kena banyakkan vending machine macamni instead of air air tin tu.

Good job uitm sungai buloh ๐Ÿ˜Š

Let’s have our real food people ๐Ÿ’ช๐Ÿป
Kena makan buah banyak banyak sampai boleh ada alasan nak tolak supplement okeh ๐Ÿ˜œ

Yang tak makan buah sayur tu plus banyak makan processed food,
Lets muhasabah our body nutrients ๐Ÿ˜ค

Nak tanya apa apa pm je Ainin okeh 0145291689

Performance Drink · Set Hamil

Performance Drink vs 100plus

 

Panas lit lit sekarang โ˜€๏ธโ˜€๏ธโ˜€๏ธ

Sekarang ni ainin memang nak menjauhi air kotak air tin atau mana mana processed drinks yang dekat kedai tuh.

Cumanyaaa air botol yang paling ainin macam boleh consider sikitlaaa ialah air 100plus. Tapi dia still bergas dan ofkossss guleeee tingggi though isotonik lah apelah kann

Tapi tak lagi bila dah tahu ada yang healthy punyaaa ๐Ÿ˜nak tahu tak MINUMAN POWER yang boleh bantu hilangkan haus dalam masa 1 minit?

Yes! Its #pdshaklee atau lebih dikenali sebagai #performancedrink #orange ni! Bancuh sejuk sejuk, minum gulp gulp. Segar, rasa macam korang duduk bawah air terjun tau! ๐Ÿ˜‚

air ni sebenarnya ala ala 100plus gitu, menghidrat semula badan tapi LEBIHNYA dia adalah dia tidak bergas dan rendah kandungan gula ๐Ÿ˜Šrasa sangat sedap.

Rasa ralat samgat bila tahu ada orang pregnant woman yang terpaksa minum air 100plus yang banyak sebab hilang banyak air sebab morning sickness. Just nak bagitahu mommy mommy ada pilihan yang lebih baek dan healthy okeh!

Nak nak bila puasa nanti, inshaaAllah PD saangat membantu bab penghidratan badan ๐Ÿ’š

Nak tanya apa apa, pm je Ainin okeh | 0145291689