Carotomax · Chewable vitamin c shaklee · vitamin c shaklee · Vitamin E · Why Shaklee

Betulkah vitamin C itu vitamin cantik?

Apa itu antioxidant?

Antioksida adalah anti kepada oksida.
Oksida tu apa?

Oxides tu apa?

Basically teroksida.
Mesti kita belajar kan dulu. Berkarat tu sebab besi tu teroksida. Ada banyak faktor kan. Air. Oksigen.

Sama jugak dengan kulit kita.
Teroksida dengan radiasi, pencemaran, asap, makanan proses. Radikal radikal bebas.
Takcukup dari luar, dari dalam pun kulit kita teroksida.

Sebab tu supplement high in antioksidant selaluuu dan lajuuuuu je habis. Femeslah. Sebab orang nak cantik. Anti- aging effect.

Sebab penuaan terjadi cepattt sangat sebab proses teroksida tu pun cepat. Sebab? Sebab kita tak jaga makan, terdedah dengan environment yang tak elok, hydration tak cukup.

Tahu tak bila penuaan start berlaku?
Dulu Ainin ingat bila umur 40+ tahun.

Tapi bila lecturer Ainin yang tanya soalan macam tu gelak gelak sebab kitorang ingat umur 40+ tahun, sebab heaven sangat kalau masatu baru je start.

Rupanya seawal 20-an 😑
Biasanya 25 tahun. Sikit sikitlah dia start.
Tapi dengan environment sekarang dia jadi cepattt sangattt.

So,
Mana source antioksidan?
Daripada ACE. Iaitu vitamin A, C,E.
Sebab tu vitamin C dengan E adalah untuk set kulit comeyyy. Vitamin A shaklee comes from carotomax. Sebab tu jugaklah vivix dan collagen tu premium untuk kulit cantik, sebab tinggi sangat in antioksidan.

Lagi? Kalau tanak makan supplement?
Sila
Makan
Sayur dan buah.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s