Antioxidant · Chewable vitamin c shaklee · vitamin c shaklee · Why Shaklee

Kisah Tak Setia: Vitamin C

 

Kisah tak setia.
Alkisah suatu hari pergi ke satu farmasi, nak usha harga vitamin, saja nak compare jew ๐Ÿ˜œ tiba- tiba #thehusband murahhati nak belanja.

Dah kata tanak, tapi beliau berkeras hati nak belanja. Alhamdullilah rezeki dapat bitamin C brand dot dot free 90 tablets.
Lepas tu i dapat ilmu pasal vitamin sintetik ya Allah menangis ๐Ÿ˜ญ
Korang tau dak pasal vitamin sintetik? I tanak spoonfed, boleh gugel ๐Ÿ˜œ tapi kalau nak cam, yang ada kalsium klorida kontang tuh haah. Yang ada biji- biji jernih tuh! Kenapa?ย Kalsium klorida kontang basically sebab nak serap wap air dan halang daripada vitamin mudah rosak.ย Vitamin sintetik mudah rosak sebab vitamin sintetik dibuat daripada bahan tiruan.

Korang boleh cari apa side effect dia, apa pro cons dia.

Vitamin sintetik, adalah vitamin yang kita buat dalam lab dengan proses kimia. Dalam satu tablet, ada part yang elok & ada part yang tak elok. So bila makan, dia cancel out each other.Yelah, makan benda makan yg elok dengan yang tak elok dalam masa yg sama kan. So dia jadi tak worth it. Mcm sia sia jugaklah kita makan vitamin. Padahal kita makan vitamin nak sihat.
Try compare dalam gambar ni, satu ada satu takde. Obvious sangat ๐Ÿ˜ฑ (vitaminshaklee takde which is tak sintetik)

image.jpeg

Vitamin Natural vs Synthetic
Written by Dr Bruce Miller.

Synthetic (test tube Vitamin) lebih Murah, lebih untung (profit minded company akan pilih buat ini). Kadar penyerapan dalam tubuh kurang effektif.

Alang alang nak mulakan lifestyle hidup sihat, kita terus guna yang betul betul berkualiti, betul betul reliable, ye dak? ๐Ÿ’‹

I mudah selsema dan taksuka makan ubat so takboleh nak berlama-lama berpisah dengan vitamin c.
180 tablets dalam satu botol, organik dan murah.
Okay janji taknak berpaling tadah dah ๐Ÿ˜†โค๏ธ

Apa lagi istimewa vitamin c shaklee?vitamin c shaklee juga, dia ada 500mg, which is sustained released, dia released by hours. dan antara yang pekat jugak kuantiti vitamin c dia sebab mostly dekat farmasi ranges 100-200mg je.

Memanglah maybe vitamin c dekat farmasi, murah, tapi first thing first, tengok kepekatan n tengok brapa bijik tablet dalam sebotol.

Contoh vitamin c shaklee, tahan sampai 6 bulan. Berbaloi baloi. Ada 180 tablets dalam tu. Puas hati๐Ÿ˜๐ŸŽ‰.which cater, our body lacking kalau kita kurang makan sayur dan buah:) dan vitamin c sangat membantu immunity badan kita.

Ingat macam ni,sel dibina dengan protein, makanan sel pula adalah multivitamin manakala sel diprotect dan dilindungi oleh vitamin c ๐Ÿ™‚

nak dengar ainin bebel banyak lagi? Boleh contact Ainin dekatย http://www.wasap.my/60145291689

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s