Ostematrix shaklee · Vivix

Gigi luruh bagaikan hujan yang turun

image

 

Sedang gosok gigi…rasakan sesuatu yang luar dari kebiasaan. Namun tidak tahu sebabnya. Rasa pelik pada sang gigi.

“Argh, aku je kot fikir macam macam. Kesan akibat baru monopause kot ni.”

Saja sedapkan hati.

Namun ia tidak berakhir di situ. Rupanya mahu jadi sesuatu yang cukup menggerunkan.

Sedang mengunyah nasi dengan lauk kesukaan. Rasakan ada sesuatu yang jatuh di dalam mulut.

“Eh, apa benda ni? Rasa macam bersepah je dalam mulut ni. Tulang dari lauk ni lah kot”

Beranikan diri keluarkan isi mulut.

Yang keluar tu adalah nasi bercamour gigi!!!

Rupa-rupanya gigi yang dirasakan bersepah tadi.

“Ya Allah, gigi aku luruh. 2 3 batang gigi luruh sendiri. Apa jadi ni?”

Hati meronta gelisah.
Mulut tak tau nak cakap apa dah.

Takut!!! Petanda apakah ini?

Gusi bagaikan hilang daya memegang gigi dengan kuat.

Ia terbukak! Kembang bagaikan biskut direndam air.

Tanpa pandang kiri kanan, terus meluru ke klinik gigi berdekatan.

Bila doktor lihat keadaan gigi dan gusi, doktor pon terkejut!

“Kak, saya tak pernah lihat kes sebegini tau kak. Gusi akak menurun. Ia tak mampu pegang gigi akak dah. Yang atas ni pon akan alami nasib yang sama nanti. Terpaksa dicabut”

Adakah ini salah satu simptom monopos? Eh, melampaunya kalau macam ni sekali kesannya.

Namun, ini realiti. Mungkin disebabkan ambil satu produk sebelum ni dan buat gigi pon luruh macam air hujan turun dari langit.

Eh, takkanlah teruk macam tu sekali kesan produk ni. Mahal ni harganya. Ingatkan makin positif kesannya. Ni makin teruk. 😅

Kawan cadangkan mencuba ostematrix dan vivix dari Shaklee untuk pulihkan balik. Masih rasa ragu ragu nak cuba. Yelah, produk yang dah diambil setahun ni belum habis lagi. Dah la mahal harganya.

Inilah pentingnya pengambilan kalsium yang cukup bagi mengelakkan gigi tamat usia sebelum masanya.

Juga elakkan dari mengambil produk yang boleh membahayakan kesihatan untuk jangka masa panjang.

Nak cuba ostematrix dan vivix?

Boleh hubungi saya untuk saya bantu awak ye.

Kena bertindak segera sebelum gigi kita sendiri makin menghilang dengan sendiri.

Takutnya😅

Hubungi ainin 0145291689 sekarang

image

 

Vitamin E

Vitamin sebelum tidur

image

Ainin suka soal siasat water consumption customers ainin, tapi ainin tak penah lagi soalsiasat amek tak vitamin tido sebelum tido ni hurmmmm 😏

Ostematrix dengan vitamin e amek sebelum tido tau.
Sape yang amek vitamin e untuk kulit tu kena rajin buat masker haaa. Ni tips rahsia!

Sebab vitamin E adalah vitamin frontliner yang kulit perlu. Antioksidan yang sangat wow! Selain vitamin c , b dan a. Kenapa? Nanti ainin share sooner.

Share tips luaran je sekarang.
Spiritual pun kena sama naik jugak boleh boleh?

Perempuan yang baik dan cantik adalah perempuan yang rajin baca alquran dan berkata yang baik baik 😁

Selamat malam 🌝

#Healthybeauty

 

 

Personal Life · SyemeAinin Travel

Wedding invitation

 

#azlanshima done. ✔️
#zulfirdausnabila done✔️

Last two weeks wedding, baru nak wish 😂
Dont stop loving each other koranggg and have a happy happy and blessed married life!

Aininsyeme minta maaf tadapat nak penuhi semua undangan. Siyes ah rasa nak nanges pun ada sebab tak dapat attend wedding sahabat sahabat yang all everyone closest to the heart😭
Sincerest apology. Honestly.
Paling sedih tadapat nak attend wedding adik usrah Nada Osman penang sanaa. Ramai lagi sarah, kakdilaaa, cerahh ohmai forgive us everyone yaa. 😭

Doa from afar, we promised that we prayed for all ,the blessed day, blessed wedding!

Marriage rule no 1: Allah’s number one.
Marriage rule no 2: serve the king when he’s around, serve the King when he’s not around.
Marriage rule no 3: nobody’s perfect. We complete each others 😘

Thank you for inviting everyone!
Terima kasih hantar kad personal personal, trust me on advices hahaha

Be married or not, i’m here to listen okayyy ainin’s dearies 😊❤️
we do pray for all the cute bubbly bride and groom dilimpahkan keberkahan dan ketenangan in every day for every story written.

bila balik kelantan, ofkoslah tak lupaaa bawak balik travel kit supplement kiteeee 😁

Home Spa | Mobile Spa | Spa Bergerak · spalacebyainin

Basuh muka dengan Air Suam

Nak share tips ni.

Kalau awak rajin,
Memula basuh muka, awak basuh muka dengan air suam. Lepas tu cleanse dengan pencuci muka kegemaran awak tu.

Then, bilas dengam cold water. Kalau stay dekat hotel rajinlah buat macam ni. Sebab boleh adjust dekat sinki tu air suam dengan air sejok heee 😁

Motif?
Sebab Air SUAM BUKA pori-pori muka. So kita cuci sekali inside the pores. Air SEJUK pula TUTUP pores balik.

Bytheway, awak tahu tak geng korean ada 10 steps skincare regime? 😱
Okeh takpe ainin share laen kali 💚

Happy Monday peeps💚

#beautynotes

Carotomax · Chewable vitamin c shaklee · vitamin c shaklee · Vitamin E · Why Shaklee

Betulkah vitamin C itu vitamin cantik?

Apa itu antioxidant?

Antioksida adalah anti kepada oksida.
Oksida tu apa?

Oxides tu apa?

Basically teroksida.
Mesti kita belajar kan dulu. Berkarat tu sebab besi tu teroksida. Ada banyak faktor kan. Air. Oksigen.

Sama jugak dengan kulit kita.
Teroksida dengan radiasi, pencemaran, asap, makanan proses. Radikal radikal bebas.
Takcukup dari luar, dari dalam pun kulit kita teroksida.

Sebab tu supplement high in antioksidant selaluuu dan lajuuuuu je habis. Femeslah. Sebab orang nak cantik. Anti- aging effect.

Sebab penuaan terjadi cepattt sangat sebab proses teroksida tu pun cepat. Sebab? Sebab kita tak jaga makan, terdedah dengan environment yang tak elok, hydration tak cukup.

Tahu tak bila penuaan start berlaku?
Dulu Ainin ingat bila umur 40+ tahun.

Tapi bila lecturer Ainin yang tanya soalan macam tu gelak gelak sebab kitorang ingat umur 40+ tahun, sebab heaven sangat kalau masatu baru je start.

Rupanya seawal 20-an 😑
Biasanya 25 tahun. Sikit sikitlah dia start.
Tapi dengan environment sekarang dia jadi cepattt sangattt.

So,
Mana source antioksidan?
Daripada ACE. Iaitu vitamin A, C,E.
Sebab tu vitamin C dengan E adalah untuk set kulit comeyyy. Vitamin A shaklee comes from carotomax. Sebab tu jugaklah vivix dan collagen tu premium untuk kulit cantik, sebab tinggi sangat in antioksidan.

Lagi? Kalau tanak makan supplement?
Sila
Makan
Sayur dan buah.