Health tips · Why Shaklee

Ubat vs Supplemen

image

Secara brief , ceritanya begini:

✅ Ubat – reactive action
✅ Supplemen – preventive action

Ambil supplemen untuk maintain kesihatan.
Ambil ubat jika sudah sakit terutama sakit yang kronik.
Kalau sedang on medication, boleh ke ambil supplemen?

Boleh.Tade masalah. Cuma jarakkan pengambilan.

Itu sahaja.

– – – – – – – – – – – – –

Kenapa kena ambil supplemen??

Sebab nak tampung “Nutrient Gap” dalam badan.
Bila badan dah cukup nutrisi, seluruh sistem dapat berfungsi dgn baik.

Dan lama lama,boleh FREE dari medication.. Dah tak perlu ambik ubat bila doktor tengok, badan makin improve.

– – – – – – – – – – – – –

Tak cukup ke nutrien yg kita dapat dari masakan kita hari2??

Tak cukup, dear (utk kita yg tinggal di zaman sekarang ni).

Sebab kita makan hari2 pun, penuh dgn menu tidak sihat. Dengan banyak garam lah, banyak gula lah, trans fat etc.

Ditambah dgn environement yg tidak sihat, dgn bau asap lah, tidur tak cukup lah etc…

Hopefully semua faham point yang nak disampaikan.

– – – – – – – – – – – – –

Saya educate tentang supplemen Shaklee sebab nak tekankan untuk PREVENTIVE ACTION

MENCEGAH itu lebih baik dari MENGUBATI kan??

Bukan sebab duit semata-mata.

Sebab saya juga adalah salah seorang yg telah merasai #ShakleeEffects tu 🙂

So why not kan?? Berkongsi benda yang baik.

Do No Harm

Credit to Master Ainul

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s