Chewable vitamin c shaklee · COD Shaklee Kerteh

Jambu batu dan vitamin c

image

 

#NotaSihat

Ainin suka jugaklaa beli buah jambu batu dekat kedai tu. Tapi nak excuse yang serbuk masam masam tu susah sebab sedap walaupun tahu tu dia ada pengawet banyak😂

Buah dengan pengawet. Niat di hati nak dapatkan nutrient buah, tapi kalau campur chemicals aiyak sama jelaaaa.

Dan harini dah dapat formula serbuk masam sehattt!

Cara dia:
1⃣ tumbuk vitamin
2⃣campur gula, garam, cili sikit
3⃣taburkan dekat buah.

Dah tak payah risau pengawet ke chemicals ke😂Sape yang dah ada gula gula masam ni dekat rumah, bolehlah terus try tumbuk ketung ketung dan campur dengan buah😊

Dahlah vitamin c kunyah kunyah ni harga dia pun around RM 30- RM 40 je. Kalau kids mintak gula-gula pun, boleh replace dengan gula-gula sihat ni.

Heaven sangat aih ✨

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s