Home Spa | Mobile Spa | Spa Bergerak · spalacebyainin · The Walking Beauty Project

SKRUB: Peppermint Ginger Plus Shaklee

ginger-sugar-scrub-for-body-and-face
gambar google 

Lovely ladies semuaaa.
Ainin nak bagi free recipe DIY natural foot scrub ni haaa sape nak 😁
So kan dah jimat duit pegi pedicure manicure!
Kalau rasa sayang, boleh buat facial scrub jugak.
Alaaa recipe ni organic je so boleh je tepek dekat muka okay!

Ingredients:
Resepi diy:
☑️Halia
☑️Sugar or better brown sugar
☑️Essential oil/ minyak zaitun/ honey
=blendkan semua ni.

Resepi shaklee:
☑️1 tablet peppermint ginger plus / alfalfa shaklee
☑️One tablespoon air nak bagi dia cair.
☑️Vitamin E shaklee atau simply minyak zaitun ke.
Tunggu dalam masa 30minutes macamtu.
Mix dan skrub kaki atau muka!

Waaaa mesti rasa berangin- rangin je mukaaaa. Bukan effect aircond tau . Korang jangan terjilat jilat pulaaaak! 😋

Kalau jilat okay je. Korang takkan sakit perut pun sebab takde bahan kimia😊

Kelebihan skrub halia ni akan bagi korang:

+ firstly of course muka kena skrub sebab nak tanggalkan kulit- kulit mati dan akan bagi efficient absorption buat sesapa yang pakai krim macam macam tu 😑

+lepas tu effect mint akan bagi soothingg je dan rasa tenang jeee dekat muka. Habis hilang stress korang tu.

+ginger pula akan bantu improves blood circulation/ lancarkan perjalanan darah dan sesuai sangat dekat kulit yang sensitif. Dia bersifat anti- radang dan akan kurangkan merah- merah jerawat dan akan bantu kurangkan jerawat yang naik pop pop dekat muka awaa awaa tu.
Plus, dia akan bantu energize kan skin kita dan akan tightkan dia sekali.

+ginger adalah great exfoliator dan great antioxidant! Bila sebut antioxidant, automatik dia akan bantu kulit against free radicals from sun exposure/ pencemaran dekat luar tu.

+vitamin E macam biasa, jugak adalah antioxidant. Akan fight against free radicals which ini akan kurangkan wrinkles dan maintain kulit for youthful looking.

+minyak zaitun pulak bertindak as moisturizer yang akan lock kelembapan dalam kulit awak tu.
.
.
.

Ainin bagi resepi free jangan malas pulak nak buat okeh 😋

#spalacebyainin

 

Your Shaklee Independent Distributor & Spa Trainer
AININ SOFIA | aiiniiin91@gmail.com
Instagram: a1n1nsof1a | spalacebyainin
Facebook: Ainin Sofia Mohamad Napi
Leader: Gleam769
Founder: spalacebyainin

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s