Home Spa | Mobile Spa | Spa Bergerak · Nutriwhite · spalacebyainin · The Walking Beauty Project

Kelebihan Masker Teh Hijau

#NotaSpa

DIY GREEN TEA FACE MASK

Tetiba kalau awak rasa kulit awak haus kering kontang sebab seharian dalam econd ofis, cepat- cepat buat resepi masker MURAH MUDAH ANTI-MEMBAZIR ni 😂

️siapa yang rajin minum green tea tu, lepas tu jangan buang dia punya bag tau!
✔️boleh buat chilled eye- treatment- letak bawah mata: segarkan mata panda yang terlebih berkungfu😋
✔️boleh buat masker green tea. Boleh gunting & tepek dekat kulit haus uols tu.

Teh (atau dalam gambar ni green tea)
Green tea:
✔️antioxidant green tea ni very power rangers dia punya kuasa sampai kalah vitamin c & vitamin E ( research study)

✔face mask anti- jerawat : teh hijau ada catechins iaitu agen anti- bakteria yang halang bakteria anti- jerawat yang beranak pinak dekat kulit 😱 dan juga bantu kurangkan kemerahan bekas- bekas jerawat

✔️face mask anti- aging : compound EGCG dalam teh hijau boleh aktifkan semula dying skin cells yang lemah lemah dahh sebab expose pada pencemaran dan matahari. So, less wrinkles!

✔️relax dan calm the skin.

Okayh, ainin rajin nak letak caption untuk tiap gambar so, jom buat step by step ❤️

  1. Kita brew the green tea dengan air panas mendidih. Tak kisahlah brand apa, asal green tea or tea 
  2. Air mendidih ni jangan tak menyabau nak minum terus pulak! Panas ni dik . biarkan dia suam then minum. Green tea ni bukan saja bagus untuk kulit, tapi bagus untuk detox dan juga kuruskan badan.
  3. Okay, tiap kali minum jangan buang tea- bag ni. Membazir itu amalan syaitonnnn.
    Kita gunting dan amek dia punya tea.
  4. Last, kita letak Nutriwhite Toner.  (Nutriwhite Softener)
    So, ni dah jadi green tea toner dah.
    Ainin pilih toner ni sebab dia made of bahan semulajadi dan organik. Tapi side effect dia yang lain:
    -Rosemary: segarkan dan tegangkan kulit
    -Kudzu: tegang dan cerahkan
    -marshmallow: melembapkan

Setaraf ES KAY TWO

ATAU:
Simply replace with:
✔️vitamin E atau
✔️minyak zaitun atau
✔️honey atau
✔️ telur

Sape ada ESP, boleh tambah ESP dalam ni for protein add-on �❤️

Okeh. Jom tepek ke muka green tea facial mask korang ni. Selamat mencubaaa �

Your Shaklee Independent Distributor & Spa Trainer
AININ SOFIA | aiiniiin91@gmail.com
Instagram: a1n1nsof1a | spalacebyainin
Facebook: Ainin Sofia Mohamad Napi
Leader: Gleam769
Founder: spalacebyainin

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s