Chewable vitamin c shaklee · COD Shaklee Kerteh

Jambu batu dan vitamin c

image

 

#NotaSihat

Ainin suka jugaklaa beli buah jambu batu dekat kedai tu. Tapi nak excuse yang serbuk masam masam tu susah sebab sedap walaupun tahu tu dia ada pengawet banyak😂

Buah dengan pengawet. Niat di hati nak dapatkan nutrient buah, tapi kalau campur chemicals aiyak sama jelaaaa.

Dan harini dah dapat formula serbuk masam sehattt!

Cara dia:
1⃣ tumbuk vitamin
2⃣campur gula, garam, cili sikit
3⃣taburkan dekat buah.

Dah tak payah risau pengawet ke chemicals ke😂Sape yang dah ada gula gula masam ni dekat rumah, bolehlah terus try tumbuk ketung ketung dan campur dengan buah😊

Dahlah vitamin c kunyah kunyah ni harga dia pun around RM 30- RM 40 je. Kalau kids mintak gula-gula pun, boleh replace dengan gula-gula sihat ni.

Heaven sangat aih ✨

Home Spa | Mobile Spa | Spa Bergerak · Nutriwhite · spalacebyainin · The Walking Beauty Project

Kelebihan Masker Teh Hijau

#NotaSpa

DIY GREEN TEA FACE MASK

Tetiba kalau awak rasa kulit awak haus kering kontang sebab seharian dalam econd ofis, cepat- cepat buat resepi masker MURAH MUDAH ANTI-MEMBAZIR ni 😂

️siapa yang rajin minum green tea tu, lepas tu jangan buang dia punya bag tau!
✔️boleh buat chilled eye- treatment- letak bawah mata: segarkan mata panda yang terlebih berkungfu😋
✔️boleh buat masker green tea. Boleh gunting & tepek dekat kulit haus uols tu.

Teh (atau dalam gambar ni green tea)
Green tea:
✔️antioxidant green tea ni very power rangers dia punya kuasa sampai kalah vitamin c & vitamin E ( research study)

face mask anti- jerawat : teh hijau ada catechins iaitu agen anti- bakteria yang halang bakteria anti- jerawat yang beranak pinak dekat kulit 😱 dan juga bantu kurangkan kemerahan bekas- bekas jerawat

✔️face mask anti- aging : compound EGCG dalam teh hijau boleh aktifkan semula dying skin cells yang lemah lemah dahh sebab expose pada pencemaran dan matahari. So, less wrinkles!

✔️relax dan calm the skin.

Okayh, ainin rajin nak letak caption untuk tiap gambar so, jom buat step by step ❤️

  1. Kita brew the green tea dengan air panas mendidih. Tak kisahlah brand apa, asal green tea or tea 
  2. Air mendidih ni jangan tak menyabau nak minum terus pulak! Panas ni dik . biarkan dia suam then minum. Green tea ni bukan saja bagus untuk kulit, tapi bagus untuk detox dan juga kuruskan badan.
  3. Okay, tiap kali minum jangan buang tea- bag ni. Membazir itu amalan syaitonnnn.
    Kita gunting dan amek dia punya tea.
  4. Last, kita letak Nutriwhite Toner.  (Nutriwhite Softener)
    So, ni dah jadi green tea toner dah.
    Ainin pilih toner ni sebab dia made of bahan semulajadi dan organik. Tapi side effect dia yang lain:
    -Rosemary: segarkan dan tegangkan kulit
    -Kudzu: tegang dan cerahkan
    -marshmallow: melembapkan

Setaraf ES KAY TWO

ATAU:
Simply replace with:
✔️vitamin E atau
✔️minyak zaitun atau
✔️honey atau
✔️ telur

Sape ada ESP, boleh tambah ESP dalam ni for protein add-on �❤️

Okeh. Jom tepek ke muka green tea facial mask korang ni. Selamat mencubaaa �

Your Shaklee Independent Distributor & Spa Trainer
AININ SOFIA | aiiniiin91@gmail.com
Instagram: a1n1nsof1a | spalacebyainin
Facebook: Ainin Sofia Mohamad Napi
Leader: Gleam769
Founder: spalacebyainin

Home Spa | Mobile Spa | Spa Bergerak · spalacebyainin · The Walking Beauty Project

SKRUB: Peppermint Ginger Plus Shaklee

ginger-sugar-scrub-for-body-and-face
gambar google 

Lovely ladies semuaaa.
Ainin nak bagi free recipe DIY natural foot scrub ni haaa sape nak 😁
So kan dah jimat duit pegi pedicure manicure!
Kalau rasa sayang, boleh buat facial scrub jugak.
Alaaa recipe ni organic je so boleh je tepek dekat muka okay!

Ingredients:
Resepi diy:
☑️Halia
☑️Sugar or better brown sugar
☑️Essential oil/ minyak zaitun/ honey
=blendkan semua ni.

Resepi shaklee:
☑️1 tablet peppermint ginger plus / alfalfa shaklee
☑️One tablespoon air nak bagi dia cair.
☑️Vitamin E shaklee atau simply minyak zaitun ke.
Tunggu dalam masa 30minutes macamtu.
Mix dan skrub kaki atau muka!

Waaaa mesti rasa berangin- rangin je mukaaaa. Bukan effect aircond tau . Korang jangan terjilat jilat pulaaaak! 😋

Kalau jilat okay je. Korang takkan sakit perut pun sebab takde bahan kimia😊

Kelebihan skrub halia ni akan bagi korang:

+ firstly of course muka kena skrub sebab nak tanggalkan kulit- kulit mati dan akan bagi efficient absorption buat sesapa yang pakai krim macam macam tu 😑

+lepas tu effect mint akan bagi soothingg je dan rasa tenang jeee dekat muka. Habis hilang stress korang tu.

+ginger pula akan bantu improves blood circulation/ lancarkan perjalanan darah dan sesuai sangat dekat kulit yang sensitif. Dia bersifat anti- radang dan akan kurangkan merah- merah jerawat dan akan bantu kurangkan jerawat yang naik pop pop dekat muka awaa awaa tu.
Plus, dia akan bantu energize kan skin kita dan akan tightkan dia sekali.

+ginger adalah great exfoliator dan great antioxidant! Bila sebut antioxidant, automatik dia akan bantu kulit against free radicals from sun exposure/ pencemaran dekat luar tu.

+vitamin E macam biasa, jugak adalah antioxidant. Akan fight against free radicals which ini akan kurangkan wrinkles dan maintain kulit for youthful looking.

+minyak zaitun pulak bertindak as moisturizer yang akan lock kelembapan dalam kulit awak tu.
.
.
.

Ainin bagi resepi free jangan malas pulak nak buat okeh 😋

#spalacebyainin

 

Your Shaklee Independent Distributor & Spa Trainer
AININ SOFIA | aiiniiin91@gmail.com
Instagram: a1n1nsof1a | spalacebyainin
Facebook: Ainin Sofia Mohamad Napi
Leader: Gleam769
Founder: spalacebyainin

Mealshake

Kek Vanilla Mealshakes

photo_2016-10-17_13-59-24

seperiuk-nasi kek butter Mealshakes. Penjodoh bilangan baru haha!

Harini craving sangat nak makan kek. Forgive me for the white sugar intake 😑
Lunch hour, pastu kumpul barang barang ni dekat dapo.
Margarine✔️
Sugar✔️
Tepung✔️
#mealshakes (ganti fresh milk )
Telur✔️ Mix then kukus guna mini rice cooker je.

Voilaaaaa vanilla butter cake, love homemade by Ainin!
Tang mana vanilla? Mealshakes tu perisa vanillaaa 😍😊
Start mixing 12.30pm, pukul 1 pm dah siap.
Lunch dengan kek la Ainin harini

 

Herbal Blend Shaklee · spalacebyainin

Herbal Blend : Krim Muka Anti-Jerawat

herbal2bblend2bsage2bleaf

Assalamualaikum lovelies,

Testimoni ni adalah daripada group 360ireach daripada Master Lyna Noh. Dan sangat ramai tak tahu yang content Herbal Blend Shaklee ni sangat-sangat Marvelous. plus murah sangat! Hanyalah RM 30+  🙂

kenapa ianya sesuai untuk jerawat?

kerana salah satunya kandungannya adalah Rosemary & Sage Leaf, yang mana ialah anti-inflammed, iaitu anti-radang.

Perasan kan, kalau jerawat kita naik, kulit akan jadi merah-merah. Itulah keradangan atau inflammation. Terus je sapukan herbal blend shaklee dekat jerawat, inshaaAllah cuba lihat, esok dia akan terus kecut:)

Bukan Ainin saja ada pengalaman pasal herbal blend kecutkan jerawat, tapi ramai lagi. Termasuklah abang ipar Ainin, bila kakak Ainin letakkan herbal blend shaklee dekat jerawat dia.

Dengan kata lain, Herbal blend Shaklee bantu tenangkan kulit kita. 

Okay, kita fokus pada Sage Leaf ya, tapi Ainin copy elaboration dia daripada website herbwisdom.

Sage Herb (Salvia Officinalis)

Sage has one of the longest histories of use of any culinary or medicinal herb. Ancient Egyptians used it as a fertility drug (Bown, 1995). In the first century C.E. Greek physician Dioscorides reported that the aqueous decoction of sage stopped bleeding of wounds and cleaned ulcers and sores. He also recommended sage juice in warm water for hoarseness and coughs. It was used by herbalists externally to treat sprains, swelling, ulcers, and bleeding. Internally, a tea made from sage leaves has had a long history of use to treat sore throats and coughs; often by gargling. It was also used by herbalists for rheumatism, excessive menstrual bleeding, and to dry up a mother’s milk when nursing was stopped. It was particularly noted for strengthening the nervous system, improving memory, and sharpening the senses. Sage was officially listed in the United States Pharmacopoeia from 1840 to 1900.

Health Benefits

Sage Tea or infusion of Sage is a valuable agent in the delirium of fevers and in the nervous excitement frequently accompanying brain and nervous diseases. It has a considerable reputation as a remedy, given in small and often-repeated doses. It is highly serviceable as a stimulant tonicin debility of the stomach and nervous system and weakness of digestion generally. It was for this reason that the Chinese valued it, giving it preference to their own tea. It is considered a useful medicine in typhoid fever and beneficial in biliousness and liver complaints, kidney troubles, haemorrhage from the lungs or stomach, for colds in the head as well as sore throat, quinsy, measles, for pains in the joints, lethargy and palsy. It has been used to check excessive perspiration in phthisis cases, and is useful as an emmenagogue. A cup of the strong infusion will be found good to relieve nervous headache.

Anti-inflammatory

In Germany, sage tea is also applied topically as a rinse or gargled for inflammations. Sage extract, tincture, and essential oil are all used in prepared medicines for mouth and throat and as gastrointestinal remedies in fluid (e.g., juice) and solid dosage forms (Leung and Foster, 1996; Wichtl and Bisset, 1994). Rosmarinic acid contributes to the herb’s anti-inflammatory activity. The German Commission E approved internal use for mild gastrointestinal upset and excessive sweating as well as for external use in conditions of inflamed mucous membranes of the mouth and throat.

Antiseptic and antibacterial

Sage has been used effectively for throat infections, dental abscesses, infected gums and mouth ulcers. The phenolic acids in sage are particularly potent against Staphylococcus aureus. In vitro, sage oil has been shown to be effective against both Escherichia coli and Salmonella species, and against filamentous fungi and yeasts such as Candida albicans. Sage also has an astringent action due to its relatively high tannin content and can be used in the treatment of infantile diarrhoea. Its antiseptic action is of value where there is intestinal infection.

Reduces muscle tension

Sage has an anti-spasmodic action which reduces tension in smooth muscle, and it can be used in a steam inhalation for asthma attacks. It is an excellent remedy for helping to remove mucous congestion in the airways and for checking or preventing secondary infection.

Relieves indigestion

It may be taken as a carminative to reduce griping and other symptoms of indigestion, and is also of value in the treatment of dysmenorrhoea. Its bitter component stimulates upper digestive secretions, intestinal mobility, bile flow, and pancreatic function, while the volatile oil has a carminative and stimulating effect on the digestion.

Relaxant

There also seems to be a more general relaxant effect, so that the plant is suitable in the treatment of nervousness, excitability and dizziness.

Reduces menopausal symptoms

In 1997, the National Institute of Medical Herbalists in the United Kingdom sent out a questionnaire to its member practitioners on the clinical use and experience of sage. Of 49 respondents, 47 used sage in their practice and 45 used it particularly in prescriptions for menopause. Almost all references were to sage’s application for hot flashes, night sweats, and its estrogenic effect. The age range of the menopause patients was 40 to 64, with an average of 49.76. Three-quarters were aged 47 to 52. Forty-three practitioners also noted its use in infections, mainly of the upper respiratory tract, 29 reported its use in sore throat, and 15 reported its use in mouth and gum disease, taken in the form of gargles and mouthwashes. Another main area emphasised by the respondents was its use as a general tonic, for fatigue, nervous exhaustion, immune system depletion, and poor memory and concentration, at any age. Dosage form preference was also reported. Sage was prescribed as tea (aqueous infusion) by 37 practitioners, alcoholic tincture by 30, fresh tincture by 14, alcoholic fluidextract by 2, fresh juice by 2, and fresh leaf by 1 (Beatty and Denham, 1998).
It is well documented that sage leaf helps to reduce menopausal sweats. In one study, excessive sweating was induced by pilocarpine. The sweating was reduced when participants were given an aqueous extract of fresh sage leaf. In a further study 40 patients were given dried aqueous extract of fresh sage (440mg) and 40 were given infusion of sage (4.5g) herb daily. Both groups of patients experienced a reduction in sweating.
Sage has a strong anti-hydrotic action, and was a traditional treatment for night sweats in tuberculosis sufferers. Its estrogenic effects may be used to treat some cases of dysmenorrhoea and menstrual irregularity or amenorrhoea and can reduce breast-milk production.

Improve memory

It is thought that sage is similar to Rosemary in its ability to improve brain function and memory. In a study involving 20 healthy volunteers sage oil caused indicated improvements in word recall and speed of attention. Meanwhile the activity of sage and its constituents have been investigated in the search for new drugs for the treatment of Alzheimer’s disease with promising results. ESCOP (European Scientific Cooperative on Phytotherapy) indicate its use for inflammations such as stomatitis, gingivitis and pharyngitis, and hyperhidrosis (ESCOP, 1997).
 image
Footnote:
Bukan sahaja untuk jerawat, tapi Herbal Blend bantu untuk lockkan moisturizer pada kulit muka kita dan sebagai krim harian kita.
Sangat sesuai untuk kulit sensitif dan kulit kering, dan mahukan bahan yang organik dan selamat untuk kulit.
Tak perlu nak add on krim siang krim malam eye treatment lain dah! 🙂
Berminat untuk dapatkan Herbal Blend? Boleh tekan logo di bawah:)
atau boleh hubungi Ainin www.wasap.my/60145291689
esell-shaklee-logo
Your Shaklee Independent Distributor & Spa Trainer
AININ SOFIA |0145291689
aiiniiin91@gmail.com
Instagram: a1n1nsof1a | spalacebyainin
Facebook: Ainin Sofia Mohamad Napi
Leader: Gleam769
Founder: spalacebyainin
Mealshake · Set Tambah Berat · Vitamin kanak kanak

Sarapan Mealshakes seimbangkan Nutrisi Makanan Anda

photo_2016-10-16_11-58-16

 

Mealshakes kenapa awak tumpah 😢
Setiap debu begitu berharga😢
Awaa awaa breakfast apa tadi?
Ainin dah balancekan lack of nutrition dalam breakfast Ainin dengan serbuk vanellaaa yang putih halus molus neh.
Debu debu ni bukan sevarang debu! Debu yang banyak neh ada combination of vaitemin and minerals haaa jangan tak tahuuu!
Mealshake ni so called is Ainin’s combo of ESP & Vitalea.
Yummy for my tummyyy
Lepas ni boleh buat kerja dengan Turbo!
InshaaAllah❤️

Your Shaklee Independent Distributor
AININ SOFIA | aiiniiin91@gmail.com
Instagram: a1n1nsof1a | spalacebyainin
Facebook: Ainin Sofia Mohamad Napi
Leader: Gleam769
Founder: spalacebyainin

 

Lecithin Shaklee · Mealshake · Nutriferon Shaklee · Omega guard Shaklee · Vitalea for children shaklee

Vitamin Kanak Kanak

 

image

Manusia kan dicipta Allah daripada tanah.
Jadi, tanah itu subur dengan bahan bahan mineral dan organik.

Badan manusia juga seperti itu😊
Banyakkan air dan banyakkan makanan yang berasal daripada tanah.

Kalau banyak bahan kimia yang disupplykan kepada tanah, maka tanah juga menjadi tidak subur.
Seperti itulah juga badan kita yang berasal daripada tanah ini. Juga akan bertukar menjadi tidak sihat.

Jadi jom jadikan makanan sebagai ubat, bukan ubat sebagai makanan.

Sebab promo bulan ni banyak kepada kid supplement, Ainin nak share lebih kepada kids nutrient 😁

Risau kan kalau anak-anak untuk geng mommies ini picky eaters? So, nak make sure nutrient for our beloved kids lengkap, biasakan mereka dengan multivitamin vitalea for children ataupun minuman mealshake. Contains all essential vitamins yang body cannot produce.

Untuk brain power yang osemm dan bantu fokus anak dalam pelajaran tak kira ilmu guru atau ibu bapa, pilihan semestinyalah omega & lecithin 💪🏻

Untuk selsema pula, nutriferon kan adaaa ✌🏻️(terdengar- dengar pulaa jus nusantara kan adaaa) 😑

Salam bulan muharram yang muliaa korang!
😊❤️

 

Your Shaklee Independent Distributor
AININ SOFIA | aiiniiin91@gmail.com
Instagram: a1n1nsof1a | spalacebyainin
Facebook: Ainin Sofia Mohamad Napi
Leader: Gleam769
Founder: spalacebyainin