Mealshake

HealthyFastfood : Mealshake

Assalamualaikum lovelies:)

image

 

(Mealshakes + Kurma)

Breakfast wajib 😆

ada orang suka makan ESP sebagai sumber protein, tapi Ainin suka minum mealshakes! 😀 ( So, siapa yang tak suka dengan rasa ESP, sila vote for Mealshakes! :D)

siapa kata Mealshakes hanya untuk kids?

Mealshakes untuk adult jugak tau! Sesuai sangat untuk ibu yang menyusu, mengandung, mereka yang berdiet,atlit dan macam-macam lagi.

Mealshakes ni sebenarnya combination antara Vitalea + ESP. Equationnya adalah: (Mealshake= Vitalea+ ESP). Kalau rasa malas nak ambil banyak supplement atau malas nak telan vitalea atauuuuu nak jimat budget :D, boleh consume Mealshakes untuk manfaat kedua-duanya:)

Cara bancuhan? Sama juga macam ESP. Kalau ESP rasanya soya, tetapi Mealshakes rasanya vanilla 😀 Fefeeling minum coconut shake youuuu.

  1. Blend dengan kurma. Sedapppp sangatttt ( Ainin’s favourite)
  2. Bancuh bersama Collagen Shaklee hehehe (untuk sesiapa yang takboleh nak telan atau minum Collagen Shaklee secara direct)
  3. buat recipe smoothieeeee (macam ESP)
  4. campur oatmeal/ Quaker oats
  5. campur chocolate atau MILO

Cuma jangan bancuhkan dengan

  1.  air panas (air suam, okay)
  2. air berkarbonat
  3. minuman berkafein

Apa ada pada Mealshakes?

Mealshake adalah pemakanan lengkap, daripada pelbagai vitamin, mineral, protein dan ayat-ayat al-Quran. Hah? Ayat al-Quran?

ya, betul. bila bancuh mealshakes sila berzikir dan bacakan ayat-ayat Al-Quran:)

lepas tu, dalam buku Nutrisi Shaklee, dia siap bagitahu, macam ni:

no guilt for this fastfood

Haha! macamtu laaa lebih kurang ayat dia. So, kalau kita nak instant fastfood yang betul-betul berkualiti untuk badan kita, again, please vote for Mealshakes:)

untuk sesiapa yang baru first time dengan pasal Mealshakes Shaklee, jom kita berkenalan dengannya:)

6 fakta tentang Mealshake:

1. Nutrisi Lengkap
Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.
2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
*Badan lebih sihat. Malah Protein juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.
3. Untuk Pembesaran
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
*Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.
4. Anti-oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.

*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

5. Pemulihan Kulit
Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.
6.Detox
Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
*Sesuai untuk kanak-kanak serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.
Next entry, inshaaAllah Ainin kongsikan mengenai Mealshakes
  • untuk kanak-kanak yang picky eaters/ kurang selera makan
  • Set Weight Gain dewasa:)
shaklee-esell-order-now-300x223
Your Shaklee Independent Distributor
AININ SOFIA | aiiniiin91@gmail.com
Instagram: a1n1nsof1a
Facebook: Ainin Sofia Mohamad Napi
Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s