Mealshake

HealthyFastfood : Mealshake

Assalamualaikum lovelies:)

image

 

(Mealshakes + Kurma)

Breakfast wajib ๐Ÿ˜†

ada orang suka makan ESP sebagai sumber protein, tapi Ainin suka minum mealshakes! ๐Ÿ˜€ ( So, siapa yang tak suka dengan rasa ESP, sila vote for Mealshakes! :D)

siapa kata Mealshakes hanya untuk kids?

Mealshakes untuk adult jugak tau! Sesuai sangat untuk ibu yang menyusu, mengandung, mereka yang berdiet,atlit dan macam-macam lagi.

Mealshakes ni sebenarnya combination antara Vitalea + ESP. Equationnya adalah: (Mealshake= Vitalea+ ESP). Kalau rasa malas nak ambil banyak supplement atau malas nak telan vitalea atauuuuu nak jimat budget :D, boleh consume Mealshakes untuk manfaat kedua-duanya:)

Cara bancuhan? Sama juga macam ESP. Kalau ESP rasanya soya, tetapi Mealshakes rasanya vanilla ๐Ÿ˜€ Fefeeling minum coconut shake youuuu.

  1. Blend dengan kurma. Sedapppp sangatttt ( Ainin’s favourite)
  2. Bancuh bersama Collagen Shaklee hehehe (untuk sesiapa yang takboleh nak telan atau minum Collagen Shaklee secara direct)
  3. buat recipe smoothieeeee (macam ESP)
  4. campur oatmeal/ Quaker oats
  5. campur chocolate atau MILO

Cuma jangan bancuhkan dengan

  1. ย air panas (air suam, okay)
  2. air berkarbonat
  3. minuman berkafein

Apa ada pada Mealshakes?

Mealshake adalah pemakanan lengkap, daripada pelbagai vitamin, mineral, protein dan ayat-ayat al-Quran. Hah? Ayat al-Quran?

ya, betul. bila bancuh mealshakes sila berzikir dan bacakan ayat-ayat Al-Quran:)

lepas tu, dalam buku Nutrisi Shaklee, dia siap bagitahu, macam ni:

no guilt for this fastfood

Haha! macamtu laaa lebih kurang ayat dia. So, kalau kita nak instant fastfood yang betul-betul berkualiti untuk badan kita, again, please vote for Mealshakes:)

untuk sesiapa yang baru first time dengan pasal Mealshakes Shaklee, jom kita berkenalan dengannya:)

6 fakta tentang Mealshake:

1. Nutrisi Lengkap
Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan โ€˜Trace Mineralโ€™.Kekurangan โ€˜trace mineralโ€™ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
*Sesuai untuk mereka yang โ€˜susahโ€™ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.
2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
*Badan lebih sihat. Malah Protein juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.
3. Untuk Pembesaran
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
*Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.
4. Anti-oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.

*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

5. Pemulihan Kulit
Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.
6.Detox
Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
*Sesuai untuk kanak-kanak serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.
Next entry, inshaaAllah Ainin kongsikan mengenai Mealshakes
  • untuk kanak-kanak yang picky eaters/ kurang selera makan
  • Set Weight Gain dewasa:)
shaklee-esell-order-now-300x223
Your Shaklee Independent Distributor
AININ SOFIA | aiiniiin91@gmail.com
Instagram: a1n1nsof1a
Facebook: Ainin Sofia Mohamad Napi
Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s