luxeFrame

swing

” do not depend on yourself
depend entirely & utterly upon God.
Surrender to His divine will”

status:
Allah will ease yours tomorrow.
Allah will ease your next semester, few days to go.
Allah will ease your incoming fyp:)

 what to conclude?
HUSM has its great ppl, with their great knowledge.
it has been our kerugian besarlaa for not digging down theirs.
the inferiority is there-in term of knowledge level.
siyes rasa takberkualiti & down, sbb rasa banyak tak tahu.
but then, ibrah are everywhere. 
yes, hospitals, you name them.
from the lab to wards.
from kaki lima or whatsoever.
from kereta mewah to takde kakipun, tak dapat jalan normal seumur hidup.
haemadialysis- cuci darah sebab renal rosak– kos tu satu hal.
Allah, we ignored your uncounted blessings.

but it’s okay la kan, baru tahu tinggi rendah.
banyak belajar, baru tahu banyak tak tahu.
it’s okay to not to know everything, but what’s matters most is–what’s your action after that.

“be a learner, from the cradle to grave”-prophet muhammad.


luxeFrame

pure

dwelled on future.overleaks.

best1 kereta oh keretakuuu

got his website from menjemput rezeki minibook.
hurm.berjaya & bahagia tu subjektif.
some says his success is to help at least one ppl daily,
some says, to have the luxury-cars etc.
tak berani nak conclude-baca sendiri the above articles.
semua benda penting, tapi yang paling penting-tahu what do you want.
for the dunya & the akhirah.

doa bebas hutang (riwayat al-hakim & albazzar)

 Ya Allah ya Tuhanku, cukupkan aku dengan yang halal drpdMU serta jauhkanlah drpdku apa2 yang Engkau haramkan, & kayakan aku dengan kurniaMu sehingga aku tiada berhajat kepada selainMu.
ya Allah, wahai Tuhan yang melapangkan diri drpd kesedihan, yang menghilangkan kedukaan, yang memperkenankan doa orang2 yang sgt2 memerlukan.
Wahai Tuhan yang Pengasih di dunia & di akhirat & Yang Maha Mengasihani di dunia & di akhirat.
Engkau juga mengasihaniku, maka kasihanilah aku dgn rahmatMu, sehingga dengannya Engkau kayakan aku, dr rahmat sesiapapun selainMu.


alwaqiah yaasiin jgn tinggal
jgn tidur lepas subuh lepas asar.
doakan orang lain istighfar selawat 
niat tu niat-jaga.
ya Allah, jadikan dunia di tanganku, bukan di hati.
ada beza menyelam & tenggelam di lautan nikmat.

status:
report pun masa depan.
tonite-gonna finish your 90%

luxeFrame

barrel



status:
personal notes.


First, you probably are aware – at least on an intellectual level – that at a subatomic level, we, and everything else in the Universe, is Energy. When you break everything down, we’re all made of the same stuff, and we’re all connected. The Universe is just this huge ocean of Energy, vibrating at various frequencies which gives the illusion of individuation. That is, we experience the illusion of separateness from each other, physical objects, and wealth because our “senses” are decoding the Energy around us in such a way as to create our physical reality.

source.
taknak cerita panjang pasal ni.
tapikan ingat tak ayat quran kata bila kiamat, that day becomes so panas & merewap–binasa.
perasan tak sekarang solid (dunia- atom rapat-rapat)
tapi bila panas-atom moves so quickly- jadi air panas-jg gas.
senang sangat nak binasakan Bumi ni :O

itu baru kiamat. 
sebab tu hadis kata suruh sayang sahabat macam sayang diri sendiri. sbb he is you. we’re all connected.
etc etc

law of attraction & wealth= (ingat tak cerita abdurrahman bin auf ( it’s magic when he lets go all of his wealth,hijrah, do some efforts, & possessed more than his previous wealth)-what’s important than the wealth itself? –>(wealthconscious)
-which in islam—>sedekah itself helps to create, in being wealth conscious




luxeFrame

existance



Aku hairan denganmahasiswa.

Diperjuangnya kebebasanakademik,

tapi culas ke kelas pengajian,

malas ke majlis-majlis ilmu,

buku-buku berhabuk atas rak,

diskusi intelek jauh sekali,
kata perjuang kebebasan suara,
tapi dalam kelas senyap sunyi membatu?

Aku hairan dengan mahasiswa.

Dilaungnya ‘good governance’

tapi diri sendiri kelam kabut tanpa arah tuju,

pengurusan diri serabut sekali,

penampilan diri tak diendah,

barang sendiri berterabur,

bilik macam kandang,

soal disiplin masa usah dicerita.

Aku hairan dengan mahasiswa.

Diperjuangnya kemajuan ekonomi negara,

tapi bila orang berniaga diperlekeh,

harta awam dirosakkan,

barangan tempatan tak disokong,

orang Islam nak cipta produk sendiri jauh sekali.

Aku hairan dengan mahasiswa.

Ditentangya pembaziran harta negara separuh mati,

tapi harta awam tak pandai berjimat,

suis lampu tak ditutup bila keluar bilik,

berwudhu macam nak mandi,

kipas dibiar berpusing tanpa makhluk berdekatan,

soal jihad ekonomi jauh panggang dari api nak bicara.

Aku hairan dengan mahasiswa.

Dilawannya penipuan dan penyelewengan,

integriti dan ketelusan lancar di mulut,

tapi waktu exam menipu sakan,

assignment diplagiat,

homework tak siap,

kelentong lecturer.

Belum bicara kelembapan mahasiswa urus persatuan pelajar,

bukankah itu juga korupsi dan tidak amanah?

Aku hairan dengan mahasiswa.

Diteriaknya kebajikan rakyat sampai hilang suara,

tapi rakan sebilik kebuluran lansung tak endah,

rakan sekelas ketinggalan akademik lansung tak dibantu

sahabat berpersatuan sampai tak tidur lansung tak dibantu,

program volunteerism lansung tak dipandang,

sampah sebutir tengah jalan pun tak mampu dikutip

Aku hairan dengan mahasiswa,

bukan aku perlekeh mahasiswa,

kerana aku pun mahasiswa,

dan negara perlukan mahasiswa,

seperti mana pokok perlukan air.
-copied-
status:
 & me, 1 semester left to be as an undergraduate.
4 to 5 months to go, & i know i wont believe it soon to be in the month of July.

luxeFrame

chimer

status:
i love The Happy Page.
it teach us to be grateful in small, little things that we tend to ignore.

hidupkanlah roh alquran.
kamu sekarang, it’s the reflection of how’s u’ll become.
seriously.
self-improvement.in all aspect. day by day.
dear Allah, lindungi kami drpd kjahatan kami sendiri.




luxeFrame

swayed


Allah is so intensely close till u cant see Him,
just like u cant see your own palm, when they are close to your eyes.
maka, nikmat Tuhan yang mana yang mahu kamu mahu dustakan? :’)

because when we get older & older,
the responsibility get added.


status:
semoga dalam jagaan Allah.
 kerana semuanya juga daripada Dia.
internship & fyp.
it’s time to get serious.