luxeFrame

pinned



she’s taking my name:D so i’ve my right to post some portion of it here:D
dear you, selamat maju jaya, thumbs up! please think some ways to get your talent unleashed more & more:) if the time is not now, maybe sooner or later:)
microb? tahu-tahu jah ore nak buat FYP microb:D
tapi nauzubillah la cito niii. takut :/
but the reminders are everywhere:)
this story will make me more cautious next time dear :/




luxeFrame

posted

status:
testing with new font:P
oh i was so touched with her nurhazwani hashim,
this blog is takdok gapo, is mostly acts as my reminder, & if it acts the same on others especially you,
wahlau at least there is something rather than nothing:)
oke, this post is for her:)
kamu! pagi ni sesaje nak bukak last year punya diary which is of course, dah tak sekonsisten dulu.
nak share with you:
pengharapan itu bukan pada manusia, tapi pada Allah,
& sekiranya kalau kamu meminta sesuatu, sebenarnya kamu meminta kepada Allah, melalui perantaraannya manusia, 
yang mana Allah itu tiap-tiap masa available untuk kita, oleh itu jangan malu dengan Allah,
just be direct to Him.
dah  kalau kita mintak dengan manusia, mereka itu pun perantaraan
& at the same time, kita memang dah boleh direct dengan Allah, yang mana sekarang pun boleh direct je dengan Dia,
so direct jelah:)
hati-hati manusia itu Allah yang jaga, oleh itu marilah kita mendekat dengan Sang Penjaga Hati-hati itu:)

& let’s be closer to Him, because perjalanan dakwah selepas ini pun, tertapis atau tidak, depends on Him,
dear Allah, tetapkanlah hati kami & let’s us be closer to You, sebab semua yang lepas ini pun, He’ll do that,
apa-apa yang mendekatkan diri kami kepadaMu, maka permudahkanlah & kurniakanlah.

jangan sampai kita terleka dengan yang tak pasti, sampai terlupa dengan yang pasti,
ni mak penah pesan, even before we’re not yet born, roh-roh our sons &  the daughters dah ada dekat alam ghaib sana. maksudnya, even before parents kita jumpa, roh-roh kita memang ada dekat alam ghaib sana.
semuanya dah tetap dah.

oleh itu, for the sake of your son & daughter, please jaga dengan Allah sekarang.
 jangan sampai mereka pula yang tanggung dosa kita masa-masa ni,
sebab, Allah itu Maha berkuasa nak buat macam-macam.

oleh itu, oleh itu, oleh itu,
for now:



Berjuanglah,
sehingga malas itu malas dengan kamu,
sehingga letih itu letih dengan kamu,
sehingga penat itu penat dengan kamu.
Hilal Asyraf(Official)



& nurhazwani hashim, this is seriously for you:) yea, saya tahu awak rindu saya hahaha
selalu sharing sharing dulu :’)
& others too yang rasa benda ni bukanlah bebelan semata-mata:)



luxeFrame

part of the hemisphere

status:
rindu :’)


[attaubah:105]
Sahih International

And say, “Do [as you will], for Allah will see your deeds, and [so, will] His Messenger and the believers. And you will be returned to the Knower of the unseen and the witnessed, and He will inform you of what you used to do.”

Malay

Dan katakanlah (wahai Muhammad): Beramallah kamu/bekerjalah kamu (akan segala yang diperintahkan), maka Allah dan RasulNya serta orang-orang yang beriman akan melihat apa yang kamu kerjakan; dan kamu akan dikembalikan kepada (Allah) Yang Mengetahui perkara-perkara yang ghaib dan yang nyata, kemudian Ia menerangkan kepada kamu apa yang kamu telah kerjakan”.
bekerjalah/ studylah~
dont be attached too much on the past:)
u’re building tapak binaan asas for the future & it must be a strong one,
dont worry too much, they’re all have been stated down. Allah itu ada:)

luxeFrame

drawn

status:
puncak alam.
lil bit cloudy.lil bit homesick.
oh dont worry, attend some classes, have some assignment & get prepared for this week’s test, answer your test with flying colours (oh please! )
 & get home again this weekend, weee 😀



luxeFrame

forever after.

status:
& it was just like a dream.all praises are Allah’s~

fasa bertenang.fasa bersyukur.
it’s time for the  greater concerns towards the works & study. 
i owe this both of things.
it’s time to get closer to Allah, i mean closer & closer:’)
it’s time for a better change too.

kalau betul benda buat sebab Allah, tapi kalau makin menjauhkan, ada benda yang tak tally di situ, right?
may it drags me closer to Him, aamiiin.
mohon Allah jaga.



lillah, biiznillah~


luxeFrame

pointed

prinsip seorang sahabat:
in a day, please allocate some time, make sure there is some time u spent for islam,
to plan & act:’)
allocate masa siap2, dalam masa sehari tu, make sure ada masa untuk islam:)
(& utk islam itu, wider perception, wider action nyaaa)