luxeFrame

explosive

status:
the hard battle is against yourself.
i know updating blog is tidak baik untuk kesihatan when the works are seriously load & leak!



do pray 4 me dear friends.
esok test histo & present cc!
hematology manual- due date-tonite~
*trembling~




luxeFrame

gray

prm’s sport carnival- 6may 2012
status:
yes, i dont wear niqob.it was just for one evening & one night. i hope for the next chance:)
jealousy for those who’re wearing, uitm wont allow their students to.
it seriously sends peace & tranquility:)


kadang-kadang dalam masa sejam rasa lama sgt sbb banyak sgt benda kita buat,
kadang-kadang rasa kejap je sebab satu keje pn xsiap lagi.

bahagia, masa depan,
masa itu milik Allah kan?






luxeFrame

plead


Tuhan,
Aku cemburu
Aku cemburu pada perasaanku sendiri
Aku cemburu pada perasaan mereka pada-Mu
Tuhan,
Aku cemburu
Aku cemburu pada mereka yang sebentar-sebentar teringat pada-Mu
Aku cemburu pada mereka yang sebentar-sebentar menyebut nama-Mu
Tuhan,
Aku cemburu
Aku cemburu pada mereka yang selalu mendekat kepada-Mu
Aku cemburu pada mereka yang selalu menjaga cinta kepada-Mu
Tuhan,
Aku cemburu
Aku cemburu pada mereka yang santun bicaranya
Aku cemburu pada mereka yang lembut tingkah lakunya
Aku cemburu pada mereka yang diam-diam mendoakan saudaranya
Aku cemburu saat mereka bilang semua itu karena-Mu
Tuhan,
Aku cemburu
Aku cemburu karena aku mencintai-Mu


lutfi,indonesia

luxeFrame

wavelength

status:
bertahanlah, untuk Jannah.


last nite, uitm kampus puncak alam  was in recording for liga ilmu.
debate between those imammudaS & ustazah pilihanS.
it’s miracle, seriously.when i was at home for the last mid semester holiday & i watched the tv show, for the session, it was held at UniKL.
i just whispered, deep inside me, how did it choose for the location? i hope the next is mine.

u know wat?Allah listens:’)
on tuesday, they’re telling the crowd about it & the only one thing that splashed was just-Him.
& for those who has astro,switch 106 at 10pm tonite, & watch us:)
we’re on air!

2 sessions for two weeks, although we’re in the hall only for the evening & nite, for free:D
it’s great.to meet them.thank you Allah.





luxeFrame

reason


status:
Allah, all of these are for You.
kalau nak present kat Allah sume benda ni, xkan nak buat cincai2 kot?



BUKAN SAJA-SAJA ALLAH meletakkanmu dalam BIDANG itu.
BUKAN SAJA-SAJA ALLAH mengurniakanmu KEPAKARAN itu..

BUKAN SAJA-SAJA ALLAH memberikan UJIAN sebegitu.
BUKAN SAJA-SAJA ALLAH membiarkanmu mengemudi dalam KEADAAN sebegitu.
MELAINKAN ALLAH tahu kamu akan memberikan sesuatu dalam bidang itu..
MELAINKAN ALLAH tahu kamu bakal membiakkan ilmu-ilmu itu..
MELAINKAN ALLAH akan temukan kamu dengan insan-insan ikhlas membantu..
MELAINKAN ALLAH mahu menguatkanmu..
MELAINKAN ALLAH mahu kamu tahu betapa tingginya kasih sayangNYA padamu..

renungan buat PARA PENUNTUT ILMU.. 
BERHENTI MERUNGUT & MENGELUH, 
MELAINKAN BERUSAHA TERBAIK & BERSUNGGUH 🙂


copied.