luxeFrame

Pemeriksaan Kesihatan Percuma Shaklee

imageimage

Agak terkejut jugak Ainin tadi bila dapat tahu,
Ada laki cina umur baru umur 30 dah osteoperosis!

Guys kalau ada kesempatan free check overall health, beside from cholestrol dengan glucose level, sangat penting juga yaa tahu level kita punya ketumpatan tulang.

Memang tak nampak tulang kitaa ni 😂 di compare kan dengan skin yang orang jaga sesungguh, tapi tulang la yang support kita buat any activities kann

So anybody yang dekat dengan area sunway or puchong, boleh attend this community health event esok okeh?

Yang harini dah settle😊

Just dont miss the chancee. Rush to Shaklee Office now at Sunway Geo Tower 🎉

Personal Notes

Bisnes | Kosmetik

Empiris ESM

#BisnesX

Malam ni kita cerita bisnes kosmetik.

  • Rule #1 Jangan ada fikiran: “Saya mahu jual barang (kosmetik)”…
  • Rule #2 Don’t forget Rule #1.

Sebagai owner produk, bila u tanya soalan ini,

– “Macam mana nak jual barang”….

The answer is,

– Soalan tu da salah.

Bila soalan salah, maksudnya cara berfikir salah. Kalau tak betulkan, sampai ke tua bawa think, feel, action macam tu. The consequences is, u tak boleh pergi travel jauh + pakai audi.

As owner produk kosmetik apa yang u patut buat?

1. BLOG / BRANDING

Kalau cerita fasal branding, usahawan baru tak dapat tangkap. So, kita guna bahasa yang mudah > Buat + Blog = Buat Blog. Bila blog u naik = Branding u akan naik = U boleh pakai audi. I love this… Sweedskin: “Kecantikan disebalik sains“… So, u ada tagline tak? Start to design your tagline ok, sbb tagline antara faktor sesuatu…

View original post 1,386 more words

Personal Notes

Bisnes | Gerai Burger

Empiris ESM

#BisnesX

Bisnes | Gerai Burger

Soalan.

“hye u, i waktu siang keje gomen, buka gerai beger start jam 6 ptg – 11.00 mlm. share partner dengan sorang lagi kawan. so bersih setiap seorang purata dalam rm35 semalam. ada apa2 yang u boleh suggest?”..

Hai u. Maknanya u sudah boleh jadi kaya kalau macam tu. Ini idea untuk u. Sebelum masuk idea, kita main falsafah dahulu.

  • Orang kaya = fokus kepada aset
  • Orang miskin = fokus kepada liabiliti.
  • Golongan pertegahan = fokus kepada liabiliti yang dianggap asset.

Kesimpulan: Kalau nak kaya, fokus kepada asset. Bila sebut fasal asset, u kena terima masa 3-5-7 tahun. Tak sanggup? mean, M’sia masih aman. Keep looking magic formula, yang formula itu mmg tidak pernah wujud. Thats why, ramai yang kecewa, hidup malapetaka akhirnya. Kalau sanggup, welcome to G20% club.

Ok, jom start. Ini barang makan masa 3-5-7 tahun.

1. ASET GOLD

Beli 10g /…

View original post 662 more words

Personal Notes · Sembang Business

Analisis: Ebook Formula Rahsia 100,000 Followers

Idea bernas bila IH suggest baca novel kalau rasa posting marketing kurang feel bab cerita:)

Empiris ESM

26732902_1788301097856497_728717943_o

Bagi yang berminat email kepada.

  • Harga ebook ini : RM50
  • Email : Penulis.ESM@Gmail.com
  • Tajuk : Formula Rahsia 100,000 Followers

Kita bincang sedikit-sebanyak perihal info yang ada dalam ebook ini.

1. What We Learned Here? 

1. Penulis ebook ni cerita tentang experience n kelebihan viral.

  • Apa yang dia kaji.
  • Macam mana dia start.
  • Apa kesan selepas dapat tune penulisan viral.
  • And case sturdy personal, program charity n business.

2. Dia cerita tentang proof of work > User Experience.

  • Dekat u punya wall 80% sepatutnya cerita > User Experience.
  • 20% cerita ciri2 produk, info, tip2, etc..
  • Baca artikel i yang lepas >>> https://goo.gl/FrJEK3

3. Teknik penulisan.

  • Dia namakan Story Telling Viral.
  • Makna penulisan dalam bentuk penceritaan.
  • Penulisan jenis akademik yang mengantuk tak sesuai.
  • Kena latih menulis secara bercerita yang santai dan ringan.

4. 4 Pangkat Media Social

  • Kena capai tahap 4 > influencer.
  • Makna penulisan tu ada pengaruh yang besar.
  • Ini datang…

View original post 5,124 more words

Personal Notes

Majlis Khatam Alquran Abah

Alhamdullilah dah settle majlis khatam Alquran abah harini. Mak kata abah dah plan event hari ni sejak tahun 2017 lagi. Alhamdullilah, today is the day dan abah nampak happy. Abah dah mula follow kelas alqurna after pencen lagi. Total up dah 9 tahun. Ingat nak sketchnotes sikit untuk hari ni. Nanti ainin update.

Ainin harap ainin rajin dan istiqamah untuk sketchnotes. Inspire dengan Sacha Chua ni. Dah boleh jadi aset. Lepas tu awesome sangat cara dia analysis hari- hari dia dan progress dia. Sangat well- documented.

Personal Notes

Sosial media & productiviti

Semalam Ainin jumpa this Youtube channel dan Ainin sempat tengok pasal video dia cerita pasal how he apply minimalism dalam hidup dia.

Yang kedua, ainin tengok dia detox social media. Yang ni interestingla sebab dia buat video tau for a living. Dan ofcourselah, social presence tu penting dan dia risau apabila dia stay away from social media, akan effect jugalah kerja dia. Tapi suprisingly, productivity dia makin meningkat (editing video, buat video). Dan followers dia mencanak naik. Wah inspiring sangat!

So sebenarnya, kita sebenarnya kena stop ‘busy being busy’ tapi entah apa-apa yang kita buat. Semalam sempat juga baca post Inche Hujan. Post kita, artikel kita kenalah berkait dengan tujuan asal. Kalau tak, sia-sia je kerja. Rasa macam buat kerja banyak tapi sebenarnya penat saja. Jadi, penting untuk kumpul aset dan jaga paip wang. Bukan fokus pada ‘wang’.

Ainin Doodle diary

2018 achievements

View this post on Instagram

2018 embarks us many miracles too. We started our year with so much figures in our banks with the spikes of cryptocurrency prices alhamdullilah. (Tapi sekarang dia tengah red market). Dengan untung crypto, suami siapkan rumah ketiga dengan 100% crypto return wihout any loans alhamdullilah. Along the way, i consume months and months of writing. Slowly but surely ❤️ intentionally for my focused writing, i slowed my facebook sharing, stopped any business sharing but it was in May that artsy side exploded and she just like memberontak sebab hid her all this while so i decide just to embrace her 😊 when she embrace me back, i think i just have to move forward without looking behind at all. . . Thankyou 2018 for: 🌸our third house 😍 🌸 my softbound thesis and viva 😍 🌸my kesayangan ipad pro 😍 🌸kesayangan ainin @luxeframe 😍 🌸 of travels: majorly penang and singapore 🌸of hotels and stays, with the total of 13😱 (alaa missing tulis: Aman Bali Kelantan + Acapella Suite Shah Alam) (yang paling mahal sekali is the Park Royal Penang tapi worth it lah dia punya stay😊) . 🌸alhamdullilah masih lagi diberi kesempatan masa dan kasih sayang kedua dua ibubapa . . A massive thankyou untuk beautiful souls yang involved in our humble #syemeainin love and life, untuk segala supports dan doa. 2019 is full with plans and goals, especially untuk sharing dan bina aset. InshaaAllah rilex rilex sikit kita prioritikan &❤️ . . Bismillah 2019, Dengan Nama Tuhan Yang Maha Penyayang dan Yang Mengasihani ❤️ . . . #sketchjournal #traveljournal #2018bestnine #2018 #2019goals #illustratedjournal

A post shared by Ainin Sofia (@theaininsofia) on

Illustration for my 2018 sneak peak 🙂

Apabila masuk tahun baru, kita akan selalu bercakap mengenai resolution. Ainin suka illustration byputy ni:

kadang-kadang, tak salah nak ada resolution yang sama kan:) Maknanya tujuan kita jelas. Cuma kita nak do it better:)

Bismillah 2019, Dengan Nama Tuhan Yang Maha Penyayang dan Yang Mengasihani ❤️