Custom Portrait Illustrations · luxeFrame

Hadiah Kahwin Songket Illustration

Morning everyone!

.

.

The secret of a perfect wedding gift? It gives mutual benefits to both receiver and a giver. The happiness is the best indicator for that😍

.

.

.

Songket illustration needs particularly detail work here, the pattern, the accessories, the expression. May the love nurtured during the works would be felt by the receiver 😊 Barakallah to this couple! This one is a wedding gift from her close friend, from Kelantan to Johor ❤️-Ainin

.

.

Al-quran · Kitab Cahaya Masa

Umar Paranorms: Bangun Awal Pagi, Agama & Sains

•Bangun Awal Pagi, Agama & Sains•

Hadis riwayat At-Tabarani di dalam al-Awsath:

“Berpagi-pagilah ( bangun subuh) dalam mencari rezeki, sesungguhnya berpagi-pagi itu adalah berkat dan kejayaan”

Orang tua-tua dengan bijaksana berkata,

“Bangunlah awal pagi, jangan kalau oleh ayam. Jika kamu lambat bangun nanti rezeki kamu dipatuk ayam”

Bunyi nasihatnya kedengaran lucu dan tidak masuk akal. Macam mana pula rezeki kita boleh di patuk ayam? Lainlah kalau rezeki kita tu biji-biji beras atau jagung hehe.

Tapi kita tidak tahu, begitulah ayat-ayat bijaksana disampaikan dengan bahasa-bahasa sederhana namun penuh isi bagi orang-orang yang hormat kebijaksanaan orang tua-tua dan mahu berfikir.

Namun…. Bagaimanakah kebenaran perkara ini?

Penemuan kajian dalam bidang gelombang energi menunjukkan bahawa peredaran matahari mengikut masa 24 jam mempengaruhi medan energi manusia.

Pada setiap tempoh waktu 24 jam dalam sehari, peredaran matahari menghasilkan spektrum warna yang berbeza-beza.

Contohnya pada waktu menjelang senja, spektrum warna jingga dan kemerahan di langit terlihat begitu jelas. Pada waktu tengah hari, spektrum warna kuning begitu kuat.

Kita fokuskan ke waktu subuh. Kalau di Kota Kinabalu sekitar jam 4.30 – 5.30 pagi.

Pada waktu ini, spektrum sinar matahari yang menyinari bumi berada di frekuensi biru muda. Ianya selaras, resonan, atau segetar dengan pusat tenaga di leher, atau Cakra Kerongkong. Kita perlu bangun subuh agar Cakra Kerongkong dapat menyerap aura biru yang sedang banyak di alam semesta.

Bagaimana menyerap aura ini? Dengan cara SEDAR DAN JAGA. Penyerapan sempurna dengan cara merendahkan gelombang minda ke tahap Alpha Wave (8-12hz) melalui solat subuh, zikir, tafakkur, meditasi, duduk santai merenung fajar, atau saja aktiviti yang tenang dan menyenangkan. Bukan tidur! 😪

Cakra Kerongkong ini mengawal aliran tenaga ke kalenjar tiroid yang merembeskan hormon tiroid ke dalam darah untuk proses metabolisme.

Secara fizikal jika kalenjar ini bermasalah, badan akan mudah letih, kulit kering dan masalah berat badan over atau underweight.

Secara mental pula, ia membuat emosi jadi gelisah, cemas, dan mudah sakit hati.

Secara spiritual, ia membuat kita susah untuk menyuarakan pendapat, malu dan segan untuk bercakap. Malu atau tiada minat untuk menjalin silaturrahim, dan mencipta hubungan melalui komunikasi.

Apa kaitannya dengan rezeki?

Seperti kita tahu, rezeki adalah transaksi yang terhasil daripada komunikasi yang baik.

Orang-orang yang Cakra Kerongkong nya lemah akan sukar untuk melakukan marketing. Ayatnya mungkin salah, atau cara penyampaiannya selalu tidak kena pada tempat, situasi dan target market.

Adalah anda pernah rasa? Mahu menjual tapi malu mahu sapa pelaggan. Mahu minta tolong tapi segan mahu cakap. Sudah cakap tapi salah ayat dan salah intonisi sehingga orang jadi salah sangka.

Anda pun tertanya-tanya…. Kenapa orang lain tidak dapat mendengar dan memahami apa yang saya suarakan?

Tengok kan….. Kita salahkan orang lain lagi.

Padahal sumbernya dari dalam diri kita. Cakra Kerongkong kita lemah. Aliran energi antara Cakra Jantung (rasa) dan Cakra Kerongkong (ekspresi) lemah, sehingga kita tidak mampu meluahkan perasaan kita dengan benar melalui komunikasi.

Jadi jelas….. Agama dan Sains sepakat dan setuju di sini. Bangun pagi kesiangan itu membuat rezeki sempit.

Sebenarnya 7 cakra di sistem energi kita semua mempengaruhi aliran rezeki kita. Buat masa ini, cukup ini dulu lah sebagai info. Cakra ini menarik kerana ada di bahas dalam agama (hadis perpagi-pagi di atas), dan kita ingin tahu apa alasan ilmiahnya.

Saya selalu juga terlajak tidur kesiangan. Kalau misalnya terlajak, kita ganti penyerapan energi melalui kaedah alternatif. Namun, yang terbaik adalah cara semulajadi iaitu bangun subuh.

Kalau anda perhatikan gaya hidup orang-orang kaya, millionaire dan billionare, persamaan mereka adalah bangun di awal pagi/subuh.

Jadi mula esok, usahakan sedaya upaya bangun awal pagi ya. Sama-sama kita latih diri. Mahu kaya kan?

Silakan share. Mudahan banyak manfaat.

Salam cinta kasih

Ipad lettering · quranic lettering

Ipad Lettering : What’s Yours will find you.

Handlettered by me:)

.

.

Some reflections,

Allah itu Maha Adil.

Dalam sudut energi,

Alam ini ( kekuasaan Allah) ada akauntan yang sangat tepat.

.

.

Even, kalau awak gaji RM 2000 tapi awak kerja kuat sangat macam orang gaji RM 5000, Allah akan gantikan lagi RM 3000 dengan perkara perkara yang percuma datang, keluarga yang bahagia, kesihatan yang baik dan perkara yang tak terduga. Tapi kalau sebaliknya, apa yang bukan hak kita akan pergi dalam bentuk kecurian, kerosakan dan sebagainya. Wang bocor orang kata. Mereka hilang untuk membersihkan apa yang bukan hak kita. .

.

Itu dalam sudut wang. Begitu jugalah sedekah, kasih sayang, doa, hak dan sebagainya. .

.

.

Mari menabung dalam tabung energi dan pahala. What you can see is unreal. There is massive scene that happen behind. Let’s jaga the keberkatan:) .

.

What’s yours will find you- Imam Ali

.

.

#ipadpro #procreateart #procreate #procreatemalaysia #quraniclettering #ipadlettering #letteringmalaysia #homedecormalaysia #homedecomalaysia #islamicquotes #muslimquotes #muslimreminder #creativemuslimwomen

AininMiniVlog · Sembang Business

Inche Hujan: 3000 video

Salam guys.

From this article, alhamdullilah it has remove my mindblock of doing a perfect wow video. Just do it, to tune for the action, sharing and the presentatation. To keep your mind active, To gain your confidence. To collect your portfolio. I love that point of number 9:

9. KISS

+ The more u give the more u get back.

+ U tulis dekat kertas A4 > 1 point 
+ U tampal dekat dinding

+ Pegang smart phone. 
+ Then membebel > settle … keep it short n simple… ^_^
+ Also i buat letak atas kotak > tala dekat facebook > membebel.

+ Practice cakap 50 video.
+ Then u akan dapat tune cmne nak buat presentation.

+ U tak perlu pakai software, record sana sini. 
+ U tak perlu pakai facebook live, whatever.

+ Why? 
+ Tu jangan tanya, next 4 bulan baru i as artist ^_^ cerita.

+ Ada banyak sebab kenapa kita tak suggest buat canggih2.
+ Bila u buat macam ni, jarak psikologi u dengan client jadi jauh.

+ Bila u tulis > bercakap secara spontan. 
+ Dia akan lebih dekat di hati client u. ^_^

+ Presentation itu jadi lebih hidup. 
+ Presentation u akan jadi lebih jujur, u know…

Ok, 3-5-7 tahun just have fun buat 3,00 videos…

My next step would be:

  • point your recording ke depan/ ke arah buku atau laptop atau ipad, if you are feeling not ready but you want to share. 
  • just transform and upgrade your article and previous sharing into videos. No burden on thinking of new ideas. 

Ideas on making videos?

+ Produk just subject .. 
+ U cari 5-7 point macam i buat ni …

1. Branding 
2. Database 
3. Social Intelligent 
4. Lifestyle
5. Networking

Then rekod video ..

+ Vid 1 > No. 1 … 
+ Vid 2 > No. 2 …
+ Vid 3 > No. 3 …
+ Vid 4 > No. 4 …
+ Vid 5 > No. 5 …

Then da siap 5 video right?

Ok, ulang balik > just tambah sikit je point ..

+ Vid 6 > No. 1 … 
+ Vid 7 > No. 2 …
+ Vid 8 > No. 3 …
+ Vid 9 > No. 4 …
+ Vid 10 > No. 5 …

Then da siap 10 video right?

Ok, ulang balik > just tambah sikit lagi point ..

+ Vid 11 > No. 1 … 
+ Vid 12 > No. 2 …
+ Vid 13 > No. 3 …
+ Vid 14 > No. 4 …
+ Vid 15 > No. 5 …

Then da siap 15 video right?

Ok, ulang balik > olah naratif dan penceritaan..

+ Vid 16 > No. 1 … 
+ Vid 17 > No. 2 …
+ Vid 18 > No. 3 …
+ Vid 19 > No. 4 …
+ Vid 20 > No. 5 …

Then da siap 20 video right?

Ok, ulang balik > olah naratif dan penceritaan + faq..

+ Vid 21 > No. 1 … + faq point ni .. 
+ Vid 22 > No. 2 … + faq point ni ..
+ Vid 23 > No. 3 … + faq point ni ..
+ Vid 24 > No. 4 … + faq point ni ..
+ Vid 25 > No. 5 … + faq point ni ..

Then da siap 25 video right?

Ok, ulang balik > tapi… tapi.. tapi… jam ni u da jadi otai video. ^_^

U akan boleh cakap tak henti-henti …

Lagi2 girl2 yang jenis suka cakap .. ^_^

TUNE bercakap ni ikut orang taw ..

+ Yang da pandai cakap .. maybe 10 vid. jer dia da ok .. 
+ Yang kureng sikit, maybe 30-40-50 … u da ok ..

POTENSI VIRAL

1 niche . u buat 3,000 videos.. PLANT the seeds point yang sama.

Macam i as artist buat untuk #ESM.. ^_^

Layer 1

+ 100 video

Layer 2

+ 101-200 > kita ulang balik point-point dari layer 1 ..

Layer 3

+ 201-300 > also point yang sama dengan layer 1 ..

Tapi .. cara kita bercakap / present tu akan jadi lebih kencang ^_^

Kenapa 2-3 minit? (*just kalau rajin u buat lebih 10++ minit).

Sebab vid u akan jadi lebih laju … also faktor kuota internet mobile

Home Decor Malaysia · luxeFrame

Pretty & Profitting: Modern Digital Art Prints Home Decor Wall

Assalamualaikum.

Lately, I’m inspired by the #bossbabes so I’m designing some of the wall art home deco by the quotes. Why i do love the community?Because sometimes, we are influenced by the cinderella story and waiting for the prince charming to come and save us, but somehow, the community inspire us to be a lady with a characteristic and build our own life:)

if you are interested with the quotes, you can purchase it through Shopee (Malaysia) (It is available in digital copy, framed art and without frame) or Gumroad (International) (digital copy only :$1)

luxeFrame

My Purchase History in Gumroad

Hi guys!

Are you familiar with the Gumroad website? My experience of buying in Gumroad were awesome! Hehe. I used to buy a few of my favourite stuff such as:

  1. I buy Azreenchan‘s doodle ebook.
  2. I buy arabic calligraphy.

And now, I think it’s time for me to contribute from this platform also. So, this is me! My first product is up:)

photo6298453876570957903

if you are interested in getting this digital copy which you can print it by yourself and frame it big, you can proceed it through this 🙂